Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Φεστιβάλ Αθηνών η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης «Η αγαπημένη του κυρίου Λιν» σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βέλγου σκηνοθέτη Γκι Κασίερς.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης καταχειροκροτήθηκε από 500 και πλέον θεατές στην κατάμεστη Αίθουσα Η της Πειραιώς 260 για τη συγκλονιστική του ερμηνεία πάνω στη διάσημη νουβέλα του Φίλιπ Κλοντέλ.

Σε έναν υποκριτικό άθλο που ακροβατεί θεαματικά ανάμεσα στην τεχνολογική αρτιότητα και την απλότητα της προσωπικής αφήγησης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σύστησε στο κοινό της Αθήνας ένα θέατρο χειροποίητο και αντισυμβατικό που αποθεώνει το περιεχόμενο έναντι της φόρμας.

Σε κλίμα συγκίνησης και εν μέσω εκλεκτών καλεσμένων, ακολούθησε η καθιερωμένη συζήτηση των δημιουργών της παράστασης με το κοινό, την οποία συντόνισε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και κριτικός θεάτρου Σάββας Πατσαλίδης, παρουσία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέριου Πελτέκη.

Η παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο πρώτο της ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται στην Αθήνα από σήμερα και μόνο για 5 ακόμα παραστάσεις 22/06, 23/06, 24/06 στις 20:00 και 25/06, 26/06 στις 21:00.

Με την Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Διαβάστε επίσης: Η Αγαπημένη του κυρίου Λιν: Το συγκλονιστικό solo performance του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σε σκηνοθεσία του Γκι Κασίερς στο Φεστιβάλ Αθηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ