Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτή είχε γίνει μέσω του αδελφού του Γιάννη, Θανάση ο οποίος είχε ζητήσει να έρχεται και ο Γιάννης στις προπονήσεις με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να τον ρωτά τότε αν είναι καλός.

«Έχουμε βρεθεί πολλές φορές με τον Γιάννη. Είναι τρομερό παιδί και θεωρώ ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε είναι πάνω κάτω ο ίδιος, από την άποψη ότι είναι κλειστό παιδί και δεν τον ενδιαφέρουν τα φώτα της δημοσιότητας. Αθλητικά είναι σε άλλον γαλαξία και χαιρόμαστε όλοι» ανέφερε.

Στη συνέχεια αποκάλυψε για τη γνωριμία του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Είχα την ευκαιρία να προπονήσω τον Γιάννη, όταν ήταν μικρός ακόμα. Είχε έρθει ο αδελφός του, ο Θανάσης, και μου ζήτησε να κάνει προπονήσεις».

Μόλις είχα γυρίσει από το Ισραήλ και ήμουν με τον Κώστα Χατζηχρήστο, που ήταν προπονητής μου για χρόνια. Και μου λέει κάποια στιγμή ο Θανάσης: έχω έναν αδελφό, να τον φέρω κι αυτόν να τον δεις; Τον ρωτάω ”είναι καλός;” και μου λέει ”ναι”.

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που τον είδαμε με τον προπονητή πάθαμε σοκ. Όχι με τις αθλητικές του ικανότητες αλλά με την προσέγγισή του σε όλα. Άκουγε τα πάντα, μάζευε την κάθε συμβουλή, το πώς θα πάει από το Α στο Β. Και μόνο από αυτά τα πράγματα φαινόταν ότι θα κάνει κάτι ξεχωριστό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ