Ξανά συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό πριν από δύο μήνες ως αγοραστής κάθε Σαββατοκύριακο στο Cash or Trash. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Θάνος Μαρίνης φωτογραφίζεται με τους γιους του Κρις και Ίωνα για το OK! και μιλάει για την λατρεία του για τα παλιά αντικείμενα και τη μεγάλη αγάπη στην οικογένειά του.

«Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου ο πατέρας μου ήταν αυτοδημιούργητος. Με επηρέασε πολύ. Σκέψου ότι τη δεκαετία του ’80, όταν το Δημόσιο ήταν της μόδας, ο πατέρας μου δούλεψε μόλις για 37 ημέρες. Παραιτήθηκε και ξεκίνησε τη δική του δουλειά ως ηλεκτρολόγος, μετά ως έμπορος και στη συνέχεια ως κατασκευαστής. Έτσι, έζησα από κοντά το ελεύθερο επάγγελμα. Είχα την εικόνα του πατέρα μου να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν σου κρύβω ότι και εγώ το κάνω. Από την άλλη, όμως, είδα και τις ελευθερίες που σου προσφέρει το επιχειρείν. Από μικρός λοιπόν αποφάσισα ότι θέλω να δουλέψω για τον εαυτό μου, να ρισκάρω κεφάλαιο και χρόνο, να δώσω δουλειά σε κόσμο και να καταφέρω κάτι καλύτερο» εξηγεί στο ΟΚ!.

«Ρισκάρω, χάνω, κερδίζω»

Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση, την εμπορία και παραγωγή επίπλων κουζίνας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κάθισε σε ένα γραφείο. «Πέρασα από όλη τη διαδικασία παραγωγής. Έτριψα ξύλο, είδα πώς βάφεται η λάκα, πώς λειτουργεί κάθε μηχανισμός και πώς κατασκευάζεται το έπιπλο γενικότερα. Μετά πήγα στα καταστήματα, όπου έμαθα τη διαχείριση προσωπικού και λάτρεψα το design και τις πωλήσεις. Στη συνέχεια αποφάσισα να φύγω από το οικογενειακό περιβάλλον και εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα. Κακά τα ψέματα, αυτή είναι και μια συμβουλή μου σε γονείς που έχουν επιχειρήσεις: να μη δουλεύουν τα παιδιά τους στις οικογενειακές επιχειρήσεις γιατί έξω τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Δεν άργησα να κάνω τη δική μου εταιρεία, την Pure Made. Ένα κατάστημα με έπιπλα κουζίνας και στη συνέχεια μια εταιρεία οικοδομικών κατασκευών» διηγείται. «Γενικά δεν έχει υπάρξει μια μέρα που αφήνω να περάσει χωρίς να μάθω κάτι καινούριο σχετικά με τις επενδύσεις. Ασχολούμαι με οτιδήποτε μπορεί να αποδόσει. Έφτασα να διαχειρίζομαι δεκάδες ακίνητα ως τουριστικά καταλύματα, να επενδύουμε στο real estate για εμάς και τους πελάτες μας και να έχω με τους συνεταίρους μου την Powerboat Charters,μια εταιρεία με ιδιόκτητα μεγάλα φουσκωτά πάνω από 12 μέτρα που ναυλώνουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Βάζω ψηλά τη γνώση και επενδύω σε αυτήν.

Ρισκάρω, χάνω, κερδίζω. Έτσι είναι η ζωή μου αλλά και η δουλειά ενός επιχειρηματία, και αν μαθαίνεις από τα λάθη σου, με επιμονή και δουλειά, μόνο επιτυχία μπορεί να έρθει» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Η αρρώστια που κουβαλάμε οι περισσότεροι συλλέκτες»

Παραδέχεται ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ένα αντικείμενο στον δρόμο τού τράβηξε την προσοχή με αποτέλεσμα να κατακτήσει μια θέση στο σπίτι του. «Από μικρός έβρισκα αντικείμενα στις ανακαινίσεις που έκανα, από έναν απλό ηλεκτρολογικό πίνακα, έργα Τέχνης μέχρι αγάλματα, φωτιστικά και έπιπλα. Αυτό έγινε τρόπος ζωής. Είναι η αρρώστια που κουβαλάμε οι περισσότεροι συλλέκτες. Ένα 40% από τα έπιπλα στο σπίτι είναι από τη δεκαετία του ’30 μέχρι τη δεκαετία του ’50. Κάποια τα έχω βρει στους δρόμους, κάποια τα έχω ανακαινίσει και κάποια τα έχω αφήσει έτσι ατόφια. Στο γραφείο έχω καρέκλες που τις έβρισκα, θυμάμαι, με το σκούτερ.

Έτρεχα αμέσως, έπαιρνα το τζιπ και γυρνούσα γρήγορα πίσω για να μην τις πάρει κάποιος. Είναι τέτοια η τρέλα μου. Προ κρίσης πέταγαν πολλά πράγματα έξω. Τώρα γίνεται το ανάποδο. Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι το παλιό πρέπει να το σέβεσαι και χαίρομαι που η εκπομπή μας έχει δημιουργήσει ένα trend που συνεχώς μεγαλώνει. Σπάνε τα τηλέφωνα από κόσμο που με ξέρει και πλέον μου ζητά εκτίμηση για αντικείμενα που είχαν σπίτι τους ή ξεχασμένα σε κάποια αποθήκη».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ