Τη φετινή τηλεοπτική χρονιά τον βλέπουμε στο Cash or Trash από τη συχνότητα του Star. Ο Θάνος Μαρίνης βρέθηκε καλεσμένος στο Τhe 2Night Show με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Γιατί δεν βγάζω λεφτά καλοκαιριάτικα και κάθομαι;»

Ο επιχειρηματίας μίλησε για το ξεκίνημά του και για το πώς μπήκε στον χώρο των business. O Θάνος Μαρίνης εξήγησε: «Ο πατέρας μου είναι από τις ιστορίες που λέω σε φίλους μου και πόσο μάλλον στα παιδιά μου και λένε “είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τώρα;”. Ο πατέρας μου φύλαγε πρόβατα μέχρι τα 14 και ήρθε στην Αθήνα. Έγινε ηλεκτρολόγος, οι εγκαταστάσεις των οικοδομών γινόταν χαμός, πήρε το δίπλωμα του εργοδηγού, έβαλε πάνω από 70 ασανσέρ σε όλη την Αθήνα. Μετά είδε το έπιπλο κουζίνας που ξέφευγε από τον μαραγκό και ξεκινούσε το πιο βιομηχανοποιημένο. Με τον θείο μου ξεκίνησαν μια εταιρεία που έκαναν τεράστια πράγματα για την εποχή τους. Ένα κομμάτι της εταιρείας μου συνεχίζει αυτό το πράγμα. Όταν κάθομαι στην Μύκονο και βλέπω να βγάλουν λεφτά λέω “γιατί δεν βγάζω λεφτά καλοκαιριάτικα και κάθομαι;”. Μου ήρθε μια ιδέα, γνώρισα μια εταιρεία που τη σύστησα σε ένα φίλο και πελάτη που έκανε ναυλώσεις και ρώτησα να θέλουν συνέταιρο και από τότε πάει πολύ καλά. Έχουμε καλό κοινό, καλούς πελάτες. Αγόρασα πρώτα φουσκωτό και μετά αυτοκίνητο. Έχω μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα».

«Όλη μας τη ζωή δουλεύουμε για το χρήμα και δεν έχουμε ακούσει τίποτα για αυτό»

Μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος τόνισε πως θα τον ενδιέφερε να συμμετέχει στον επόμενο κύκλο του Dragon’s Den. «Θα ήθελα να πάω, αλλά να βγάλω λίγα λεφτά, για να μπορώ να το στηρίξω καλύτερα. Χάρηκα πολύ που πέτυχε η εκπομπή και η προσπάθεια αυτή. Μου αρέσουν τολμηρά πράγματα που βάζουν και τον Έλληνα στο “επιχειρείν”. Το “επιχειρείν” είναι ταμπού στην Ελλάδα. Είναι ο καημός μου. Βλέπω τους γιους μου τον Κρις που είναι στη Β’ Γυμνασίου και τον Ίωνα που είναι στην Ε’ Δημοτικού… Το σύστημά μας δεν έχει αλλάξει ακόμα, το εκπαιδευτικό. Είναι ταμπού να μιλήσεις για τα λεφτά, για επιχειρηματικότητα, να μιλήσεις για το πώς βγαίνει το χρήμα. Τρελαίνομαι γιατί όλη μας τη ζωή δουλεύουμε για το χρήμα και φτάνουμε να τελειώνουμε το πανεπιστήμιο και να μην έχουμε ακούσει τίποτα για αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ