Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος μιλά στο περιοδικό ΟΚ! για τη δεκαετία των ’80s που έγινε γνωστός μέσα από τις βιντεοκασέτες, τον τίτλο του ζεν πρεμιέ και την καριέρα του. Ο ίδιος αποκαλύπτει αν υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός με τον Σταμάτη Γαρδέλη και τον Πάνο Μιχαλόπουλο.

Παύλο, ξεκίνησες τη δεκαετία του ’80 και έγινες πολύ γνωστός μέσα από βιντεοταινίες. Αργότερα κατηγορήθηκαν αλλά πλέον θεωρούνται κλασικές και cult. Πώς το αντιλαμβανόσασταν τότε όλο αυτό;

Ήταν η δουλειά μας τότε, δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση ή κινηματογράφος. Ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει ένας ηθοποιός. Οι συνθήκες και οι δυνατότητες ήταν τέτοιες, δεν ξέραμε κάτι άλλο. Προσωπικά, ένιωθα πως έκανα κινηματογράφο, άσχετα με το αν προβάλλονταν σε βίντεο.
Κατηγορήθηκαν, αλλά εντάξει… Από την άλλη, δεν θέλω να πω πως έκανα εξαιρετικές ταινίες ή ότι διεκδικούν δάφνες ποιότητας. Κάποιες ήταν καλές για τα δεδομένα, κάποιες όχι, όπως συμβαίνει παντού. Στις περισσότερες ταινίες που έκανα ήμουν πρωταγωνιστής και είχα τη χαρά να παίζω συχνά με την Πέγκυ Σταθακοπούλου, τη Βάνα Μπάρμπα.

Οι «ανταγωνιστές» σου τότε ήταν ο Σταμάτης Γαρδέλης και ο Πάνος Μιχαλόπουλος.

Δεν ξέρω τι υπήρχε στο μυαλό του κόσμου, αλλά δεν είχαμε κανέναν ανταγωνισμό μεταξύ μας. Οι τρεις μας παίξαμε στους Επικίνδυνους, ενώ αργότερα με τον Σταμάτη παίξαμε στο Όταν οι ρόδες χορεύουν. Με τον Πάνο παίξαμε στα Λιονταράκια στην ΕΡΤ, όταν υπήρχαν δύο κανάλια και το έβλεπε όλος ο κόσμος το σίριαλ. Ήταν τεράστια επιτυχία.

Σε περιόρισε ο τίτλος του ζεν πρεμιέ που σου έδωσαν τότε;

Δεν έμενα σε τίτλους και ταμπέλες, αλλά δυστυχώς ο χώρος μένει σε αυτό. Αν κάνεις ένα πράγμα κι αυτό είναι καλό, μετά σε φωνάζουν συνεχώς για το ίδιο. Προσπάθησα αργότερα και στο θέατρο να το σπάσω αυτό και γενικά σε ό,τι έκανα δεν στηρίχτηκα στο «ζεν πρεμιέ». Ήταν ένα
κομμάτι της όλης δουλειάς. Είσαι νέος, οπότε σαφώς είσαι ζεν λόγω της ηλικίας. Αλλά δεν αισθανόμουν ποτέ ότι ήμουν ιδιαίτερα όμορφος ώστε να το χρησιμοποιήσω. Όταν το εισέπραττα από τον κόσμο, μου άρεσε. Το απολάμβανα.

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ