Στο J2US με coach την Daphne Lawrence βρίσκεται φέτος ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και είναι έτοιμος για πολλές και διαφορετικές εμφανίσεις. Ο αγαπημένος ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Ο Πρώτος από Εμάς» έρχεται δυναμικά στο φαντασμαγορικό σόου του Alpha και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις.

Στην πρεμιέρα του J2US ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και η Daphne Lawrence ερμήνευσαν το «Όλα γύρω σου γυρίζουν» και εισέπραξαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές και έπεται και συνέχεια.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος μιλά στο okmag για το όμορφο μουσικό ταξίδι που ξεκινά στο σόου του Νίκου Κοκλώνη, τα επαγγελματικά του βήματα, την αγάπη για τον 8,5 χρόνων γιο του, Πάρη και όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνον.

«Νομίζω ότι στο J2US έχουμε δυνατότητες ως ζευγάρι»

Αρχικά, θα ήθελα να μας πείτε πώς προέκυψε η πρόταση για τη συμμετοχή στο J2US.

Η πρόταση ήρθε ξαφνικά, ανέλπιστα. Στο παρελθόν είχα δεχθεί και πάλι πρόταση για το J2US και το Dancing with the Stars, αλλά δεν είχα νιώσει έτοιμος για να συμμετέχω. Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει το J2US και θεωρώ πως έχει ένα πολύ καλό επίπεδο από συμμετέχοντες και τραγουδιστές, αλλά και από την παραγωγή, τους συντελεστές, τον ίδιο τον Νίκο Κοκλώνη και την κριτική επιτροπή. Είναι άνθρωποι που εκτιμώ πολύ και θεωρώ πως διατηρείται ένα πολύ όμορφο επίπεδο μιας ψυχαγωγικής εκπομπής.

Πώς είναι η συνεργασία με την Daphne Lawrence;

Είναι εξαιρετική. Γνωριστήκαμε τώρα και θεωρώ πως είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα, μια εξαιρετική τραγουδίστρια. Η Δάφνη με καθοδηγεί πολύ. Έχουμε και μια πολύ καλή συνεργασία με τη βασική μας coach, Βικτώρια Χαλκίτη και τις συνεργάτιδές της: Εύα και Ευγενία. Η ομάδα της Βικτώριας Χαλκίτη είναι εξαιρετική και ταυτόχρονα η Δάφνη με βοηθά πολύ και μου δίνει tips που είναι πολύ σημαντικά για εμένα.

Στο παρελθόν έχετε ασχοληθεί ξανά με το τραγούδι;

Έχω ασχοληθεί με το τραγούδι ως ηθοποιός. Έχω συμμετάσχει σε μιούζικαλ, αλλά και άλλοι ρόλοι στο θέατρο έχουν τραγούδια. Οι απαιτήσεις πια είναι πολλές και δεν αρκεί να είσαι μόνο ηθοποιός, αλλά performer, τραγουδιστής, χορευτής. Επίσης για πολλά χρόνια έχω ασχοληθεί με τον χορό και την κίνηση. Γι’ αυτό νομίζω ότι έχουμε δυνατότητες ως ζευγάρι.

Σας είδαμε σε ένα αγαπημένο τραγούδι του Σάκη Ρουβά. Τι άλλο να περιμένουμε στα επόμενα live;

Περιμένουμε όλα τα είδη τραγουδιών για να ερμηνεύσουμε. Η πρόκληση βέβαια, θα είναι σε τραγούδια που δεν είναι οικεία σε εμένα και στο είδος της μουσικής που ακούω. Ακόμη, θα μπορούσαν να είναι και ποπ τραγούδια που είναι χαρακτηρισμένα κομμάτια από έναν καλλιτέχνη, όπως αυτό που είπαμε του Σάκη Ρουβά.

Θα θέλατε και ξένα κομμάτια;

Το ελπίζω να έρθει ένα ξένο τραγούδι στα χέρια μου, γιατί είμαι και λάτρης της ξένης μουσικής. Θα δούμε τι θα τραγουδήσουμε. Η Δάφνη είναι εξαιρετική στη δουλειά της και εγώ νιώθω ότι έχω αυτοπεποίθηση να δοκιμαστώ σε άλλα είδη μουσικής. Είμαστε φιλόδοξοι, χαρούμενοι και δεν είναι το concept για εμάς να ανταγωνιστούμε τους άλλους.

Θα θέλατε να φθάσετε στον τελικό;

Αν και το σόου έχει διαγωνιστικό μέρος, αυτό που θέλουμε εμείς είναι να χαιρόμαστε, να περνάμε όμορφα και να το ευχαριστηθούμε. Αν αυτό αρέσει και στους κριτές και στον κόσμο, θα προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Το J2US είναι, άλλωστε, μια φιλανθρωπική γιορτή και εγώ αντιμετώπισα και στα παρασκήνια και στο Live ένα πολύ θετικό κλίμα και μια όμορφη ατμόσφαιρα. Ως ψυχολογία πάμε με πολλή χαρά να τραγουδήσουμε. Προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Ο ρόλος του στη σειρά «Ο Πρώτος από Εμάς»

Αυτή την περίοδο σας συναντάμε και σε μια αγαπημένη τηλεοπτική σειρά «Ο Πρώτος από Εμάς» Πώς είναι αυτή η τηλεοπτική δουλειά για εσάς;

Αυτή την περίοδο είμαι στον Ant1 σε μια πάρα πολύ ωραία σειρά. Την έβλεπα πολύ πριν μου έρθει η πρόταση να συμμετέχω σε αυτή. Εγώ εμφανίζομαι στα τελευταία 16 επεισόδια. Είναι μια δουλειά με απίστευτους συντελεστές. Ο Πιέρρος Ανδρακάκος είναι στη σκηνοθεσία και οι Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Τελτζίδης στο σενάριο. Βρίσκομαι ανάμεσα σε εξαιρετικούς συναδέλφους. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά που ακουμπάει ζητήματα και θέματα που είναι επίκαιρα και διαχρονικά και πρέπει η ελληνική κοινωνία κάποια στιγμή να εξοικειωθεί με αυτά.

Στη συγκεκριμένη σειρά βλέπουμε να υπάρχει και ένα ομόφυλο ζευγάρι, δείχνοντας πως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, δεδομένου και του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Είναι μια σειρά ευχάριστη που σε κάνει να περνά όμορφα και να χαμογελάς, αλλά παράλληλα καταπιάνεται και με θέματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ο ρόλος σας είναι πρόκληση;

Ο κάθε ρόλος είναι για εμένα μια πρόκληση. Καλό είναι να μην πέφτουμε σε παγίδες, ειδικά με τέτοιους ιδιαίτερους ρόλους, ώστε κάποια στιγμή και αυτούς τους ρόλους να μην τους συζητάμε τώρα ως ιδιαίτερους. Είναι κάτι που βγαίνει μέσα από την κοινωνία μας. Ως προς το κομμάτι της υποκριτικής, μετά από κουβέντα και καθοδήγηση από τον Γιώργο Τελτζίδη, θεωρώ ότι η ματιά που το προσεγγίζουμε είναι σωστή και ελπίζουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην επικοινωνία αυτού του είδους σχέσεων στην κοινωνία.

«Τα “Μυστικά της Εδέμ” ήταν μια σειρά που μας σφράγισε»

Βέβαια, και ο ρόλος σας στα «Μυστικά της Εδέμ» άφησε εποχή, όπως και η «παρέα της Φεγγαρόπετρας».

Τα «Μυστικά της Εδέμ» ήταν μια σειρά που μας σφράγισε. Ήταν 4 σεζόν και είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήταν ευλογία που εκείνη την εποχή βρεθήκαμε σε μια τέτοια παραγωγή και είχαμε κέρδος ποικιλοτρόπως.

Θεατρικά θα σας δούμε κάπου;

Αυτή τη στιγμή λόγω του J2US έχουν πάει πίσω κάποιες πρόβες που θα ξεκινούσαν. Συζητώ με πολύ φιλικά πρόσωπα που γνωριζόμαστε χρόνια στον χώρο για μια παραγωγή που ελπίζω του χρόνου να πραγματοποιηθεί. Με προσμονή περιμένω αυτή την καλλιτεχνική συνάντηση με δυο αγαπημένους καλλιτέχνες και θα συναντηθούμε μετά από χρόνια και θα είναι πολύ δημιουργικό.

Σε προσωπικό επίπεδο γνωρίζω ότι έχετε ένα γιο που είναι στο δημοτικό τώρα. Έχει εκφράσει ποτέ το παιδί σας την επιθυμία να ασχοληθεί με το θέατρο δεδομένου ότι και οι δυο γονείς του είναι ηθοποιοί;

Ο Πάρης μου είναι 8,5 χρόνων και πηγαίνει στη Γ’ Δημοτικού. Είναι όλη μου η ζωή., είναι ένας άγγελος, είναι αξιολάτρευτός. Και μου το λένε όλοι και καμαρώνω πως είναι κούκλος και είναι ο πιο έξυπνος. Γι’ αυτόν ζω.

Προς το παρόν το παιδί δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποκριτική, είναι όμως με τον τρόπο του πολυπράγμων. Θα μου τραγουδήσει, θα μου δείξει κάποιο θεατρικό, θα κάνει χιουμοράκι και πονηριές με μεγάλη εκφραστικότητα. Έχει ένα χιούμορ πολύ ωραίο.

«Επειδή δεν θέλω να κουράζω ψυχικά τον εαυτό μου, δεν κάνω πολλά θεατρικά πράγματα»

Όσον αφορά τώρα στα όνειρά σας. Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να σας συμβεί στο μέλλον;

Μέχρι το 2019 και τον κορονοϊό έκανα σταθερά κάθε χρόνο θέατρο. Μετά από αυτήν την περίοδο ένιωσα πως οι αντοχές μου δεν είναι οι ίδιες. Η υπομονή τελειώνει, οι απαιτήσεις είναι πολλές και η διπλωματία που χρειάζεται να έχεις στον χώρο πρέπει να είναι χειρουργικής ικανότητας. Επειδή δεν θέλω να κουράζω ψυχικά τον εαυτό μου, δεν κάνω πολλά θεατρικά πράγματα.

Έχουν υπάρξει δηλαδή όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές;

Στα δύσκολα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης και του θεάτρου, υπήρξαν στιγμές που δεν έχω πληρωθεί. Αυτό ήταν ένα επίπονο θέμα και εργασιακά και στο κομμάτι του βιοπορισμού. Βρήκα άλλα πράγματα να ασχοληθώ. Κάθε χρόνο θα κάνω μια guest εμφάνιση σε κάποια σειρά.

Για το μέλλον δεν ξέρω. Περιμένω αυτή τη συνεργασία στην οποία αναφέρθηκα νωρίτερα και θα μου ζεστάνει αυτήν την αγάπη για το θέατρο.

Θέλει μεγάλη υπομονή να ανεχτείς πράγματα και να συμβιβαστείς με καταστάσεις στο εργασιακό κομμάτι. αλλά και συμπεριφορές. Εγώ τώρα στα 45 μου χρόνια δεν έχω πολλές αντοχές. Το επιπλέον μου πέφτει βαρύ πια, το να είμαι μέσα σε εντάσεις και οικονομική αβεβαιότητα. Δεν θέλω να ξαναμπώ σε κάτι τέτοιο.

Τα τελευταία χρόνια στο θέατρο και στην τηλεόραση αρχίζουν να γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Γίνονται μεγάλες και ωραίες δουλειές, παραγωγές που είναι αξιόπιστες. Νιώθω ευλογημένος, όμως, από την πορεία μου. Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους, έχω κερδίσει καλλιτεχνικά και στο κομμάτι της αισθητικής. Όλες οι συνεργασίες μου ήταν μαθήματα για εμένα, καλλιτεχνικά και σε προσωπικό επίπεδο. Είμαι χορτασμένος από την καλλιτεχνική μου πορεία. Έχω κάνει δουλειές, έχω βγάλει χρήματα.

Είναι στενάχωρό, όμως να βλέπω τα νέα παιδιά που θα μπουν σε αυτό τον χώρο και τα βλέπουν όλα ρομαντικά. Στη σύγχρονη εποχή μιλάμε για έναν άγριο χώρο με σκληρό ανταγωνισμό. Όλοι οι επαγγελματικοί χώροι είναι απαιτητικοί. Είναι, όμως, τόσο μεγάλη η προσφορά που υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά, που μπορεί να μην τους δοθεί και ποτέ η ευκαιρία να κάνουν κάτι.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ