Είναι ετοιμόλογος, κάποιες φορές ιδιαίτερα καυστικός με τα λεγόμενά του και όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος θα έπρεπε να ζει μόνιμα στην Αγγλία. Αυτό άλλωστε υποδηλώνουν το χιούμορ του και η αγγλική ράτσα του πιστού τετράποδου φίλου του (αγγλικός ποιμενικός), του Αρκούδου. Ο Δημήτρης Παπανώτας συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά στο Happy Day και η κάμερα του okmag.gr τον συνάντησε στα παρασκήνια της εκπομπής στον Alpha, όπου μας μίλησε για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Τι νέο θα δούμε φέτος στο Happy Day;

Το Happy Day έιναι ένα ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας με τη γνωστή θεματολογία, με πολιτικό σχόλιο και ακλλιτεχνικά δρώμενα και νομίζω ότι είναι αυτό που γνώρισε ο τηλεθεατής και αγάπησε.

Φέτος υπάρχει πιο έντονος ανταγωνισμός…

Εμείς προσλάβαμε τον Αρκούδο και ευελπιστούμε ότι θα κάνει τη διαφορά. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που στηρίζει την εκπομπή και ΄νας ολόκληρος σταθμός από πίσω. Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο κλίμα λόγω ανταγωνισμού. Είμαστε χαλαροί και ψύχραιμοι.

Είχαμε πολλές τηλεοπτικές επιστροφές τη φετινή σεζόν.

Επέστρεψε η Ελένη Μενεγάκη και χάρηκα πολύ. Επέστρεψε η Μαρία Ηλιάκη και χάρηκα και γι’ αυτήν πολύ. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Κατερίνα Καραβάτου και τη Μαρία Ηλιάκη. Είχαμε την επιστροφή της Ελένης Τσολάκη. Η κυρία Χριστοπούλου ετοιμάζεται, τι να πω;

Είναι ευχάριστο ότι επιστρέφει κόσμος και μπάινει και νέος κόσμος στην τηλεόραση. Είναι γενικά ευχάριστο ότι άνοιξε και πάλι η δουλειά μετά από 10 χρόνια κρίσης στα τηλεοπτικά. Τα τελευταία δυο χρόνια είχε διαφανεί μια τάση να ανοίξει η δουλειά και φέτος είναι στο αποκορύφωμά της. Χαίρομαι πολύ και ο κόσμος χαίρεται που έχει επιλογές.

Η πρόταση για το BBC και τα ριάλιτι vs μυθοπλασίας

«Είχα δώσει πανευρωπαϊκές εξετάσεις για το BBC στην Αγγλία και πέρασα. Είχαμε δώσει εξετάσεις περίπου 100 άτομα από όλη την Ευρώπη και ήμουν ανάμεσα στους δύο που πέρασαν. Είχε αλλάξει όμως ο νόμος πεεριστρατολογίας τότε -το 1993- και έχασα τη θέση. Τώρα θα ζούσα στην Αγγλία.

Τέλος, ο Δημήτρης Παπανώτας μίλησε για όσα συμβαίνουν στην τηλεόραση, τα ριάλιτι και τη στροφή του ενδιαφέροντας του κόσμου στη μυθοπλασία.

«Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό σε πολλά πρότζεκτ. Το επίπεδο πολλές φορές με κάνει και ντρέπομαι. Απορώ ποιοι κάνουν κάστινγκ σε ορισμένα προϊόντα. Απορώ ποιος τους δίνει τη θέση να κάνουν κάστινγκ μετά από αποτυχημένες προσπάθειες. Αλλά από την άλλη λέμε ότι δουλεύει κόσμος.

Το θέμα είναι ότι δεν δουλεύουν μόνο Έλληνες κι αυτό είναι ένα θέμα σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και σε κανάλια που προωθούν Ελλάδα, Αιγαίο κλπ. Το να δίνουν δουλειά στους γείτονες και όχι στους ντόπιους. Αυτά μου κάνουν εντύπωση. Αλλά εμένα μου κάνουν πολλά πράγματα εντύπωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ