Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλη προσμονή για την τηλεοπτική του επιστροφή με το Maestro. Μια δουλειά που, κατά γενική ομολογία, ακολούθησε όρους κινηματογράφου σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη πρεμιέρα, ο δημιουργός της σειράς μιλάει στο okmag για τον τόπο που επέλεξε να γυρίσει το Maestro αλλά και τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου.

«Παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο το νησί στην ιστορία. Είμαι από εκεί κατά τα ήμισυ, είμαι μισός Κρητικός και μισός από τους Παξούς. Πάντα ήθελα να κάνω γύρισμα στους Παξούς. Είχα ξανακάνει στο “Να με προσέχεις” πριν από 20 χρόνια, τώρα όμως γυρίστηκε όλη η σειρά εκεί. Ήταν διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον και πολύ ωραίο», εκμυστηρεύεται στο okmag ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Υπάρχει κάτι που να το ζήσατε για πρώτη φορά;

Έζησα πρώτη φορά 3 μήνες στο νησί οπότε το αγάπησα ακόμα πιο πολύ. Δεν πήγαινα διακοπές για να δω τους δικούς μου ανθρώπους, έζησα και χειμώνα στο νησί αυτό.

Νιώσατε λίγο και σαν οικοδεσπότης των συνεργατών σας;

Βέβαια!

Υπάρχει κάτι που σας δυσκόλεψε στα γυρίσματα στο νησί;

Υπήρχαν πολλές δυσκολίες, κυρίως καιρικές. Γυρίζαμε καλοκαιρινή σειρά και πλέον είχε μπει ο χειμώνας οπότε μια τεράστια αγωνία ήταν να προλάβουμε τον χειμώνα που έμπαινε. Ο καιρός μας δυσκόλεψε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Άλλες δυσκολίες δεν είχαμε, το αντίθετο. Ευκολίες είχαμε, από την άποψη ότι, μας βοήθησε τόσο πολύ το νησί και οι κάτοικοι αυτού στην εκτέλεση της παραγωγής και το γύρισμα που ήμασταν τυχεροί.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας βλέποντας ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα και την πρώτη θερμή υποδοχή του κοινού; Αγωνιάτε για την πρεμιέρα;

Χαρά, αγωνία, προσμονή. Αυτό κυρίως. Συναισθήματα που όταν κάνεις κάτι τόσο προσωπικό και το αγαπάς τόσο πολύ και το δείχνεις στο κοινό, πάντα έχεις αγωνία για την πρεμιέρα.

Σας έκανε την τιμή να συμμετέχει και η Χαρούλα Αλεξίου στο Maestro.

Άκουγα ένα τραγούδι, την “Προσευχή” και έτσι σκέφτηκα την Χάρις, την κυρία Αλεξίου. Έφτιαχνα από τους στίχους του τραγουδιού που είχε γράψει κάποιες σκηνές και από εκεί λέω “λες να έχει ενδιαφέρον να παίξει τον ρόλο της γιαγιάς;” Γιατί έχω γράψει για μια γυναίκα που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ της και λόγο του φεστιβάλ στους Παξούς και λόγω του Maestro το αποφασίζει. Και σκέφτηκα εκεί ότι τι πιο ωραίο να παίξει η Χαρούλα Αλεξίου μία γυναίκα που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ!

Είχατε εντοπίσει από την αρχή το κωμικό στοιχείο που έχει;

Όχι, στη διαδικασία το ανακάλυψα.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Νικολαρέας/NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ