Ο Mιχάλης Κεφαλογιάννης, παρουσιάζει το «Όλα για τη ζωή μας» στο Mega και δηλώνει άνθρωπος φύσει αισιόδοξος που του αρέσει να κάνει μεγάλα όνειρα. Και έχει τον τρόπο να τα πραγματοποιεί.

Με το Mega έχεις μια ιδιαίτερη σχέση καθώς σε αυτό ξεκίνησες την πορεία σου ως παρουσιαστής. Σήμερα βρίσκεσαι και πάλι στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζοντας την εκπομπή υγείας και αυτοβελτίωσης Όλα για τη ζωή μας.

Πράγματι, από το Mega ξεκίνησα. Ήταν λίγο πριν από το 2000 –μέχρι και εγώ έχω ξεχάσει τη χρονολογία– όταν συζητήσαμε να παρουσιάσω μια εκπομπή υγείας λόγω της ενασχόλησής μου με το ιατρικό ρεπορτάζ. Δεν το φοβήθηκα γιατί ήδη από το 1989 ασχολούμουν με θέματα υγείας ως δημοσιογράφος στη Μεσημβρινή και είχα εξοικειωθεί με το αντικείμενο. Για το μόνο που έκανα δεύτερες σκέψεις ήταν πως ήμουν πολύ μικρός τότε για να έχω δική μου εκπομπή. Τελικά βγήκε στον αέρα, πήγε καλά και ήταν η πρώτη εκπομπή σε ιδιωτικό κανάλι στο είδος της.

Ποιο θα έλεγες πως είναι το μυστικό επιτυχίας αυτής της εκπομπής που αντέχει περισσότερα από 20 χρόνια τώρα;

Νομίζω πως εμπνέει εμπιστοσύνη στον τηλεθεατή, τη θεωρεί έγκυρη –μετά από τόσα χρόνια–, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι πως πρόκειται για μια εκπομπή που δεν τον τρομάζει.

Τι είδους κοινό παρακολουθεί τις εκπομπές σου;

Από τις μετρήσεις προκύπτει πως οι περισσότερες είναι γυναίκες, που κινούνται στο ηλικιακό γκρουπ 25 – 55. Υπάρχει και ανδρικό κοινό αλλά είναι μικρότερο ποσοτικά. Αν δούμε και στη ζωή μας, αυτές που είναι πιο συνεπείς στα θέματα υγείας –και πολλές φορές παρακινούν και τους άντρες να πάνε στον γιατρό– είναι οι γυναίκες.

Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι πως η εκπομπή έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο ευεξίας –και όχι καθαρά υγείας– με πολλά ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα, με αποτέλεσμα να αλλάζει και η δομή του κοινού.

Αν σου έλεγε κάποιος, όταν πρωτοξεκινούσες στην τηλεόραση, πως τόσα χρόνια μετά θα βρίσκεσαι ακόμη σε αυτή, τι θα του απαντούσες;

«Αποκλείεται!». Δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι 20 –και– χρόνια μετά θα έκανα αυτή την εκπομπή στην τηλεόραση.

Το «Όλα για τη ζωή μας» προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08.50 από τo Mega.

Τότε ποιες ήταν οι προσδοκίες σου; Πάμε για μια σεζόν και βλέπουμε;

Οι προσδοκίες μου ήταν «πάμε να το δοκιμάσουμε και θα δούμε τι θα γίνει». Η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε το αντικείμενο αυτό, προσπαθούσα κάθε χρόνο να εξελίξω την εκπομπή. Οι καιροί αλλάζουν, δεν μπορείς να μένεις στάσιμος… Ο παρουσιαστής μπορεί να είναι ο ίδιος αλλά το προϊόν πρέπει να αλλάζει για να συνεχίζει να ιντριγκάρει το κοινό. Αν και υπάρχουν εκπομπές που ο κόσμος τις ακολουθεί επειδή θέλει να βλέπει τον συγκεκριμένο παρουσιαστή. Τον εμπιστεύεται.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ