Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου ντουέτου με τον Bo με τίτλο «Μένω σπίτι», η Ματίνα Ζάρα μιλάει στο ΟΚ! για τα νέα δεδομένα στην προσωπική της ζωή και ξεκαθαρίζει το παρασκήνιο του χωρισμού της από τον Λάμπρο Χούτο;, Υπήρξε τρίτο πρόσωπο; Υπάρχει ενδεχόμενο επανασύνδεσης; Πώς είναι οι σχέσεις τους σήμερα;

Αποκλείεις εντελώς το ενδεχόμενο επανασύνδεσής σας;

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανασυνδεθούμε με τον Λάμπρο.

Πώς μπορείς να είσαι τόσο απόλυτη;

Όταν φτάνεις με έναν άνθρωπο να παντρεύεστε και πέντε μέρες πριν από τον γάμο διαπιστώσετε ότι δεν πρέπει να είστε μαζί, είναι δύσκολο να επανασυνδεθείτε μετά. Αλλά κι εγώ ως άνθρωπος μπορεί να δυσκολευτώ να πάρω μια απόφαση, αλλά όταν το κάνω δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Η Ματίαν Ζάρα με τον Bo.

Με τον Λάμπρο δεν έχετε καμία επικοινωνία σήμερα;

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία επαφή. Είχαμε μια επικοινωνία επιστρέφοντας από τη Σκιάθο, όταν πήγα από το σπίτι όπου μέναμε μαζί για να πάρω τα πράγματά μου. Τώρα πια δεν μιλάμε καθόλου.

Πλέον δεν είστε φίλοι ούτε στα social media. Έχετε μπλοκάρει ο ένας τον άλλο και στα τηλέφωνα;

Όταν αποφασίσαμε να χωρίσουμε με έκανε unfollow και μετά τον έκανα κι εγώ. Στο τηλέφωνο μπορεί να με πάρει αν θέλει, αλλά, όπως προανέφερα, δεν έχουμε καμία επαφή.

Έχεις δηλώσει πως χωρίσατε λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων». Ωστόσο αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεις τον πρώτο χρόνο της σχέσης και όχι πέντε μέρες πριν από τον γάμο.

Ήταν και αυτό. Φαντάσου ότι γνωριστήκαμε την περίοδο της καραντίνας, όπου δεν ζούσαμε σε κανονικές συνθήκες. Με τον Λάμπρο είχαμε διάφορα θέματα από την αρχή της σχέσης μας. Όταν μία εβδομάδα πριν από τον γάμο κατάλαβα ότι αυτά τα θέματα δεν πρόκειται να λυθούν, πήρα την πρωτοβουλία να του πω να το συζητήσουμε. Στην κουβέντα αυτή συνειδητοποιήσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να χωρίσουμε τώρα και όχι αργότερα, που μπορεί να είχαμε κι ένα παιδί. Όταν δύο άνθρωποι αποφασίζουν να παντρευτούν, πρέπει να είναι εκατό τοις εκατό σίγουροι για αυτό. Πόσο μάλλον εγώ, που προέρχομαι από μια πολύτεκνη οικογένεια και οι γονείς μου είναι πολλά χρόνια μαζί.

Αφού δεν ήσουν σίγουρη, γιατί πήρες την απόφαση να παντρευτείτε;

Όταν ο Λάμπρος μού έκανε πρόταση γάμου, είπα: «Ναι! Θέλω να το ζήσω. Θέλω να είμαι με αυτό τον άνθρωπο». Αλλά τα προβλήματα που υπήρχαν στη σχέση μας, αντί να εξαλειφθούν, φούντωσαν με τον καιρό.

Η πλειονότητα των γάμων που διαλύονται στο παρά πέντε γίνεται επειδή μπήκε ανάμεσα στο ζευγάρι τρίτο πρόσωπο.

Το έχω ακούσει αυτό. Και πρέπει να σου πω ότι ακόμα και δικοί μου άνθρωποι όταν τους είπα ότι δεν θα παντρευτούμε τελικά, με ρώτησαν αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Καμία σχέση. Δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο ούτε από τη δική του πλευρά ούτε από τη δική μου.

Πώς αντέδρασε εκείνος όταν του είπες λίγο πριν από τον γάμο σας ότι πρέπει να μιλήσετε;

Όταν μία εβδομάδα πριν από τον γάμο, εκεί που κανονικά θα έπρεπε να πετάω, διαπίστωσα ότι έχω διάφορα θέματα που με απασχολούν, του πρότεινα ως ώριμοι άνθρωποι να τα συζητήσουμε. Δεν ήταν εύκολο για εκείνον, αλλά ούτε και για εμένα. Σκέψου μόνο ότι επειδή ο γάμος θα γινόταν στη Σκιάθο οι περισσότεροι συγγενείς μας ήταν ήδη στο νησί. Επειδή όμως και οι δύο θέλουμε για τον άλλο να είναι ευτυχισμένος, καταλήξαμε ότι είναι καλύτερο να μην είμαστε μαζί.

Πώς αντέδρασαν οι δικοί σας άνθρωποι;

Στενοχωρήθηκαν όλοι. Ειδικά ο αδελφός μου ο Πέτρος, που ήταν στον Καναδά και δεν μπορούσε να
είναι στον γάμο, έπαθε σοκ! Και επειδή δεν ήξερε τον Λάμπρο, με ρώτησε κατευθείαν αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Όταν του εξήγησα τι έγινε, το κατάλαβε και μου είπε: «Αυτό που θέλω είναι να είσαι ευτυχισμένη».

Κουμπάρα στον γάμο σας θα ήταν η Λάουρα Νάργες, που είναι φίλη και των δυο σας. Πώς είναι η σχέση σας τώρα;

Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Όπως και ο Βο, έτσι κι εκείνη δεν πήρε την πλευρά του ενός ή του άλλου. Κι επειδή θα μας πάντρευε στη Σκιάθο, ήρθε κανονικά στο νησί και πέρασε χρόνο και με τους δύο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Είσαι έτοιμη για νέα σχέση;

Αυτή τη στιγμή έχω επικεντρωθεί στη δουλειά μου. Είναι θετικό και το ότι λίγο μετά τον χωρισμό δέχτηκα πρόταση για να συνεργαστώ με τον Θοδωρή Φέρρη στο Romeo, οπότε όλο αυτό λειτούργησε ψυχοθεραπευτικά. Τραγουδώ στο μαγαζί, γυρίσαμε το βιντεοκλίπ με τον Βο, είμαι στο στούντιο και δοκιμάζω νέα τραγούδια για να κυκλοφορήσω το πρώτο μου ελληνόφωνο single. Είμαι σε μια πολύ δημιουργική φάση της ζωής μου. Γενικά όμως είμαι της άποψης ότι τον έρωτα δεν πρέπει να τον ψάχνεις. Αν προκύψει κάτι, θα το ζήσω.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ