Η Κόρα Καρβούνη έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο «Μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της γενιάς της». Η Κόρα Καρβούνη δεν χρειάζεται συστάσεις για το θεατρόφιλο κυρίως κοινό. Φέτος είναι έτοιμη για την τριπλή τηλεοπτική της παρουσία με τις πολυαναμενόμενες σειρές «Αυτή η νύχτα μένει» (Alpha), «Φλόγα και άνεμος» (ΕΡΤ1) και «Έτερος εγώ» (Cosmote Tv). Ανάμεσα στα όσα εκμυστηρεύεται στο περιοδικό ΟΚ! είναι και η άποψή της για τον διαχωρισμό των ηθοποιών σε «ποιοτικούς» και «εμπορικούς».

Μεγαλώνοντας ανησυχείς για τους ρόλους που θα σου προτείνουν;

Όχι, καθόλου. Θέλω να παίζω μέχρι τα βαθιά μου γεράματα, και μάλιστα ρόλους μεγάλης ηλικίας. Δεν θέλω να κάνω πράγματα στο πρόσωπο που θα το αλλοιώσουν. Φρέσκια θέλω να δείχνω, όχι άλλη. Αυτά θα μου στερήσουν να παίξω ρόλους μεγαλύτερων γυναικών. Θέλω να υπάρχει φυσικότητα στη γήρανση του ηθοποιού. Επίσης, θέλω να γεράσω κανονικά.

Οι δύο προηγούμενες τηλεοπτικές χρονιές κατέρριψαν αυτό που τόσα χρόνια λέγαμε «ποιοτικοί» και «εμπορικοί» ηθοποιοί.

Αυτοί οι διαχωρισμοί είχαν ξεκινήσει από άλλους, όχι από τους ηθοποιούς. Ήμουν πάντα κατά αυτής της ταμπέλας γιατί όλοι κάνουμε το ίδιο πράγμα, προσπαθούμε να ψυχαγωγήσουμε το κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Η στροφή που έχει γίνει είναι ότι συμμετέχουν σε τηλεοπτικές σειρές ηθοποιοί που δεν τους έχει γνωρίσει το μη θεατρόφιλο κοινό. Είναι κάτι που ξεκίνησε με τις «Άγριες μέλισσες». Είναι όμορφο να μπορείς να δεις τόσους καλούς ηθοποιούς κάθε βράδυ στην τηλεόρασή σου.

Θα είχες πρόβλημα να παίξεις με διαφορετικού ύφους και ρεπερτορίου ηθοποιούς, όπως, για παράδειγμα, τον Μάρκο Σεφερλή ή τη Βίκυ Κάβουρα;

Γιατί να με ενοχλήσει; Κάνουν κάποια διαφορετική δουλειά; Εμένα με ενδιαφέρει να είναι καλοί συνάδελφοι και καλοί άνθρωποι.

Ποιοι ηθοποιοί είναι φίλοι σου;

Δεν είναι πολλοί. Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους είναι ο Μιχάλης Πανάδης, όπως η Ιωάννα Κολλιοπούλου και η Αθηνά Αλεξοπούλου. Έχω και πολύ καλούς φίλους εκτός θεάτρου. Κυρίως εκτός θεάτρου.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ