Η Κόρα Καρβούνη έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο «Μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της γενιάς της». Η Κόρα Καρβούνη δεν χρειάζεται συστάσεις για το θεατρόφιλο κυρίως κοινό. Φέτος ετοιμάζεται για την τριπλή τηλεοπτική της παρουσία με τις πολυαναμενόμενες σειρές «Αυτή η νύχτα μένει» (Alpha), «Φλόγα και άνεμος» (ΕΡΤ1) και «Έτερος εγώ» (Cosmote Tv) από τη νέα σεζόν. Η Κόρα Καρβούνη αποκαλύπτει στο περιοδικό ΟΚ! ποιο είναι το βαφτιστικό της όνομα, ενώ παράλληλα μιλά και για την καταγωγή της, αλλά και τη δίδυμη αδελφή της.

Το βαφτιστικό σου όνομα είναι Κόρα Μέι. Έχεις ξένη καταγωγή;

Γεννήθηκα στην Ελλάδα και το όνομά μου το πήρα από την Αμερικανίδα γιαγιά μου, το μισό σκέλος του οποίου είναι ελληνικό. Σημαίνει «η κόρη του Μάη» και εννοούν την Περσεφόνη – στα αρχαία, στη δωρική διάλεκτο, είναι η κόρη. Μη νομίζεις, και στην Αμερική είναι σπάνιο, είναι παλιακό όνομα, δεν το χρησιμοποιούν πλέον.

Με τη δίδυμη αδελφή σου μοιάζετε;

Μοιάζουμε. Είμαστε ομοζυγωτικά δίδυμα, ίδιο φύλο, από τον ίδιο σάκο.

Ισχύει αυτό που λένε, πως ό,τι νιώθει η μία νιώθει και η άλλη, ακόμα κι αν είσαι στην άλλη άκρη της γης;

Νομίζω ότι δεν ισχύει αυτό που περιγράφεις. Ισχύει, όπως ισχύει για όλα τα αδέλφια που έχουν μεγαλώσει μαζί και είναι αγαπημένα. Όπως συμπονάς και συναισθάνεσαι τον αδελφό σου εσύ, έτσι κι εγώ. Το ιδιαίτερο των διδύμων είναι ότι μεγαλώνουν μαζί ταυτόχρονα και βιώνουν παράλληλα όλες τους τις ηλικίες. Είναι σαν να έχεις τον καλύτερό σου φίλο μες στο σπίτι.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ