Μόλις έχει επιστρέψει από την Κέρκυρα όπου πήγε για ένα τετραήμερο. «Ήταν οι μόνες μέρες που μπορούσα να ξεφύγω για λίγο από τις παραστάσεις του Μοτέλ στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και αποφασίσαμε με την παρέα μου να πάμε» θα μου πει όταν συναντιόμαστε κοντά στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ στις οθόνες μας τη βλέπουμε κάθε Πέμπτη βράδυ στις 22.40 με κατάξανθα μακριά μαλλιά, εκείνη –τελειώνοντας τα γυρίσματα– φρόντισε να απαλλαγεί από το σήμα κατατεθέν της και έκοψε την πλούσια κόμη της σε ένα chic καρέ. Ήταν διάθεση για αλλαγή ή θέλησε να απεμπλακεί από το τηλεοπτικό της alter ego; «Όταν μου έδωσε ο Βασίλης Μαυρογεωργίου το κείμενο για το Μοτέλ , έπλασα την εικόνα αυτού του κοριτσιού. Πιστεύω πως η ίδια η εικόνα είναι από μόνη της μια αφήγηση, για αυτό προσπαθώ να την αλλάζω όσο μπορώ. Το συζήτησα και με τον Χριστόφορο και μου είπε “κάν’ το και βλέπουμε!”». Αυτή δεν ήταν και η μόνη αλλαγή στη ζωή της 26χρονης Κλέλιας Ανδριολάτου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας τραυματίστηκε στο γόνατο και έτσι τα τελευταία δύο χρόνια έμαθε να ακούει το σώμα της, βάζοντας ειδικές ασκήσεις στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας της. «Απολαμβάνω πλέον την ώρα που έχω μέσα στην ημέρα για να φροντίζω το σώμα μου. Ο τραυματισμός που είχα ακόμα ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μου, οπότε προσπαθώ να βρίσκω χρόνο να περιποιούμαι το σώμα μου», αναφέρει στο ΟΚ!.

Η ανακοίνωση ότι το Maestro θα προβάλλεται στο Netflix ενθουσίασε το ελληνικό κοινό. Ετοιμάζεις βαλίτσες για Χόλιγουντ;

Λες να πακετάρω; Εγώ πιστεύω στην προετοιμασία και όταν η τύχη σου συναντά την καλή προετοιμασία, τότε έρχεται η επιτυχία. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα όλο αυτό με το Netflix, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Νιώθω πολύ περήφανη για τη δουλειά. Νιώθω χαρά ότι αυτή η δουλειά θα ταξιδέψει σε άλλες χώρες και κουλτούρες ανά τον κόσμο. Είναι και ένα βήμα για την Ελλάδα, αφού μια ελληνική σειρά θα κάνει την αρχή σε μια πλατφόρμα που βλέπει όλος ο κόσμος.

Η Κλέλια Ανδριολάτου υποδύεται στο Maestro το αντικείμενο του πόθου του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Μίλησες για προετοιμασία. Τι περιλαμβάνει η δική σου προετοιμασία;

Εκπαιδεύομαι συνεχώς, μαθαίνω. Δεν έχω σταματήσει. Κάνω σεμινάρια υποκριτικής, μαθήματα φωνητικής, πράγματα ουσίας ώστε να πλαισιώνουν τη δουλειά μου.

Ξεκίνησες ως μοντέλο, λίγο μετά το τηλεοπτικό κοινό σε γνώρισε από το Μπρούσκο και περίπου για 4 χρόνια απείχες από την τηλεόραση.

Φοιτούσα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, μια σχολή που είναι πολύ απαιτητική. Δεν είναι εύκολο να την ολοκληρώσεις αν δεν είσαι αποφασισμένος και αφοσιωμένος. Και εγώ το ήθελα πολύ, το είχα βάλει στόχο. Όταν μπήκα στη σχολή, αποφάσισα ότι δεν θα έπρεπε να στρέψω το βλέμμα μου προς κάτι άλλο ή να σκορπίσω αλλού την ενέργειά μου. Αφοσιώθηκα πλήρως. Όταν τελείωσα, πήρα σβάρνα ό,τι ακρόαση υπήρχε – κάπως έτσι βρήκα και τον ρόλο μου στη νέα ταινία του Στέργιου Πάσχου, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Από οντισιόν προέκυψε και το Maestro;

Όχι ακριβώς. Οι δάσκαλοί μου από τη σχολή με πρότειναν στον Χριστόφορο, που αναζητούσε, όπως μου είπαν, τη νέα του πρωταγωνίστρια. Έτσι κάπως μπήκα στο μυαλό του Χριστόφορου. Μου τηλεφώνησε και μου πρότεινε να πιούμε έναν καφέ.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ