Λίγο πριν την δούμε στη νέα σειρά του Mega Συμπέθεροι από τα Τίρανα, η Κατερίνα Ζαρίφη μιλάει στο okmag.gr για όλα όσα την εξιτάρουν στον ρόλο της, για την πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε στο ραδιόφωνο αλλά και για τη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση. Ε ναι, δεν μπορούσαμε να μην τη ρωτήσουμε για την απώλεια των κιλών της.

Πως πήρα την απόφαση φέτος να είμαι στη νέα σειρά του Mega «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»; Δεν το σκέφτηκα καν. Πραγματικά δεν το πίστευα. Θα σας πω δυο ονόματα Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μετά το όνειρό μου να δουλέψω μαζί τους στο θέατρο μού έγινε η πρόταση για το σήριαλ Συμπέθεροι από τα Τίρανα για έναν καταπληκτικό ρόλο.

Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη στο κομμάτι αυτό της υποκριτικής. Και αισθάνομαι και άγχος. Πολύ άγχος. Σαν να πηγαίνω να δώσω Πανελλήνιες. Πως το πολεμάω; Λίγο τσιρίζω, λίγο περπατάω, λίγο τραγουδάω, λίγο κόβω βόλτες και δεν φεύγει ποτέ (γέλια).

Την ηρωίδα μου στη σειρά θα τη χαρακτήριζα δυναμική, πολύ δυνατό τεμάχιο. Αγωνίστρια ή και όχι, νόμιμη ή και όχι. Βγάζει πολύ γέλιο. Το κείμενο είναι αυτό που λέμε πραγματικά μαγικό, από αυτά που σταματάς να τα διαβάζεις για να γελάσεις. Έχω πάρα πολύ άγχος.

Οι Roomies με την Ντορέττα Παπαδημητρίου και τη Μαρία Σολωμού, ήταν μια σπουδαία στιγμή και για τις τρεις. Περάσαμε καταπληκτικά. Με ρωτάτε αν υπάρχουν φιλίες σε αυτόν τον χώρο. Κάποιοι τις θεωρούν σαν τη χαμένη Ατλαντίδα. Υπάρχουν; Δεν υπάρχουν; Κι όμως με τα δυο αυτά κορίτσια έχω φιλική σχέση. Η αλήθεια είναι πως ο δικός μας χώρος είναι λίγο πιο ανταγωνιστικός, μπορεί να φύγει και καμιά τρέσα στην πορεία να μαδηθεί και λίγο μαλλί αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο υπάρχουν πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι.

Το ραδιόφωνο είναι  ο μόνιμος σύζυγός μου. Δεν θα φύγει ποτέ από τη ζωή μου. Είναι το πιο αντιρατσιστικό μέσο, ούτε να κάνεις botox ούτε να βαφτείς. Ίσως και το πιο δύσκολο αφού αναμετριέσαι εσύ με ένα μόνο μικρόφωνο. Μου έχουν συμβεί πολλά στον αέρα. Μου έχει γίνει πρόταση γάμου που καταλαβαίνετε δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος να το δεχτεί αυτό. Και πολλά σαρδάμ αν δεν καταλάβαινε το ΕΣΡ πως ήταν αυθόρμητα θα είχαμε φάει 30.000 ευρώ πρόστιμο. Όπως μου έχουν συμβεί και πολύ σκληρά πράγματα, όπως την ημέρα με την πυρκαγιά στο Μάτι, που ήμουν στον αέρα κι έπρεπε να καλύψω το γεγονός. Πολύ σκληρή, δύσκολη στιγμή. Κατά κύριο λόγο εμείς στα μουσικά ψυχαγωγικά ραδιόφωνα την καλοπερνάμε κι ας λέμε την κληρωτίδα καταλαβαίνετε πως…

Για την αλλαγή στην εμφάνισή μου δεν έχω απευθυνθεί σε ειδικό. Πιστεύω πως ένας άνθρωπος που έχει αυξομειώσεις στα κιλά, ψιλοξέρει πως να χάνει βάρος και θεωρώ πως είναι θέμα δικού του restart και δικής του ψυχολογίας η προσπάθεια απώλειας βάρους. Γενικά πιστεύω  πως πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο με τα σχήματα, τα χρώματα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Θεωρώ πως πρέπει να προσπαθούμε για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας όπως εμείς την ορίζουμε καλύτερη. Να σας πω το μεγαλύτερο μυστικό για τη δίαιτα; Όταν την κάνεις για πάρτη σου, μόνο τότε πετυχαίνει.

Είμαι άνθρωπος «έξω καρδιά», μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός. Είμαι XL σε όλα μου τα συναισθήματα. Στα πεσίματά μου; Πάει ο Σωκράτης Μάλαμας σύννεφο. Και στην προσωπική μου ζωή είμαι έτσι. Είμαι λίγο σύντροφος τσιρκολίν για να έχεις στο σπίτι. Μoυ αρέσει όταν είμαι μαζί με ανθρώπους να ακούω το γέλιο τους. με εμπνέει. Μου αρέσει να δίνω χαρά. Αλλά έχω και τα πεσίματά μου. Όταν πέφτουμε ψυχολογικά πρέπει να το δείχνουμε. Δεν είμαστε με παραισθησιογόνα, είμαστε άνθρωποι κι εμείς.

Φέτος το καλοκαίρι το πλάνο μου ήταν να πάω στην Ικαρία, να χαλαρώσω αλλά λόγω των γυρισμάτων πρέπει να είμαι στην Αθήνα. Θα κάνω μικρές εξορμήσεις γύρω γύρω, θα πάω στο προικώο στη Θήβα που το τρώνε ο δάκος και η μουχρίτσα και γενικά το πρόγραμμα έχει πλατσούρισμα γύρω γύρω.

Δείτε όλα όσα είπε στο okmag.gr:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ