Είναι ταλαντούχοι και από τα πιο καλά παιδιά της ελληνικής τηλεόρασης. Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου και η Ζωή Κρονάκη με πρωτότυπες ιδέες, πολλή δουλειά και τεράστια όρεξη και μεράκι μας κρατάνε συντροφιά από τη συχνότητα της ΕΡΤ κάθε Σάββατο και Κυριακή με την εκπομπή «Δυο στη 1»!

Σήμερα οι δυο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι, η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου, μιλάνε στο okmag για την εκπομπή τους και αποκαλύπτουν πολλά για την μεταξύ τους επαγγελματική σχέση! Είχαν το φόβο πριν ξεκινήσουν αν θα ταιριάξουν μπροστά από τις κάμερες; Έχουν τσκακωθεί; Ποιος αποφασίζει τελικά για τα θέματα της εκπομπής;

Διαβάστε την απολαυστική τους συνέντευξη στο okmag:

Ποιος σας έκανε την πρόταση για το «2 στη 1»;

Ζωή: Η πρόταση για την εκπομπή του Σαββατοκύριακου ήρθε από την Διοίκηση της ΕΡΤ. Παρουσίαζα τις «Μαμάδες» για δεύτερη χρονιά και λίγο πριν ολοκληρωθεί η τέταρτη σεζόν μου έγινε η πρόταση! Το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή! Τόλμησα το επόμενο βήμα γιατί μέσα μου ένιωθα έτοιμη γι’ αυτό! Η πρόταση ήταν από κοινού με τον Δημήτρη και για μένα ήταν σημαντικό ότι από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα αντιλήφθηκα ότι ήταν ένας άνθρωπος με ψυχή και ήθος.
Δημήτρης: H πρόταση μας ήρθε ξαφνικά από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Για να είμαι ειλικρινής ξαφνιάστηκα γιατί η αρχική κουβέντα που είχα κάνει ήταν για ενημέρωση. Ένα βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και έπεσε η ιδέα. Συναντηθήκαμε με τη Ζωή ένα μεσημεράκι και ακολούθησαν ασκήσεις επί χάρτου, αρκετή προετοιμασία… Και εδώ είμαστε!

Πριν ξεκινήσετε τις εκπομπές φοβηθήκατε το ενδεχόμενο να μην ταιριάξετε μπροστά από τις κάμερες;

Δημήτρης: Τα δίδυμα δεν είναι πάντα εύκολα. Μου έχουν τύχει περιπτώσεις που δεν δέσαμε καθόλου, αλλά δεν φάνηκε τίποτα. Σε τελευταία ανάλυση, ένας επαγγελματίας θα κοιτάξει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Με τη Ζωή ευτυχώς φάνηκε από νωρίς ότι έχουμε έναν κοινό τόπο και μια κοινή αντίληψη για πολλά. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι το οποίο θα ξέφευγε από μια συγκεκριμένη αισθητική, θα ήταν αδιάκριτο ή θα ήταν προσβλητικό. Αυτό ήταν ξεκάθαρό από την πρώτη στιγμή. Το ανησυχητικό ήταν ότι ήμουν πολύ μελαχρινός σε σχέση με τη Ζωή και ταλαιπωρηθήκαμε στο φωτισμό (γέλια)!

Ζωή: Και ακόμα ταλαιπωρούμαστε με αυτό το θέμα (γέλια). Όταν δεν γνωρίζεις καθόλου έναν άνθρωπο με τον οποίον καλείσαι να συνεργαστείς η αλήθεια είναι ότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην ταιριάξεις. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να συνυπάρξεις σε μία εκπομπή μπροστά από τις κάμερες. Στην αρχή υπήρχε αυτός ο φόβος, αλλά πολύ γρήγορα ξεπεράστηκε. Κι αυτό γιατί, κατ’ εμέ, ακόμα κι αν η χημεία δεν είναι τέλεια εφόσον έχεις κοινή αισθητική και είσαι επαγγελματίας βρίσκεις τα πατήματά σου.

Έχετε τσακωθεί ποτέ;

Δημήτρης: Έγινε και αυτό. Ήταν άκρως εποικοδομητικό. Ρίξαμε έναν ωραίο καβγά ακριβώς στον πρώτο μήνα! Η κατάληξη είχε πλάκα. Αφού είχαμε πει ό,τι είχαμε πει, συγκινημένοι και οι δύο πιαστήκαμε αγκαλιά και είπαμε: «πάμε τώρα να δουλέψουμε». Μας έκανε καλό, τελικά. Το λέω, όμως, και το εννοώ. Η Ζωή είναι πολύ καλό παιδί. Δεν έχει δόλο, δεν είναι της ίντριγκας και αυτό στις μέρες μας και στον χώρο μας δεν είναι συχνό!

Ζωή: Ήταν ένα πρωί στα τέλη του Οκτώβρη όταν ρίξαμε τον πρώτο μας τσακωμό! Όπως ήδη περιέγραψε ο Δημήτρης ο τσακωμός κατέληξε σε αγκαλιά. Και εκεί κατάλαβα γιατί θα μπορούσα να δουλέψω με τον Δημήτρη. Γιατί στα δύσκολα είχαμε κοινό τρόπο αντιμετώπισης. Προσωπικά, πιστεύω ότι μέσα από τις συγκρούσεις μπορούν να βγουν πολύ ουσιαστικά πράγματα. Και για μας νιώθω ότι ήταν το σημείο μηδέν ώστε να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε καλύτερα.

Έπαιξε ρόλο ότι ταιριάξατε στην εκπομπή η μεγάλη θητεία και των δύο στο ραδιόφωνο;

Ζωή: Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο στο ότι ταιριάξαμε το γεγονός ότι και οι δύο έχουμε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία, όμως σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να μπορούμε να έχουμε αντανακλαστικά. Επίσης, πιστεύω πολύ στις ζεστές φωνές και στη σωστή άρθρωση και ορθοφωνία στην τηλεόραση, χαρακτηριστικά που και οι δυο έχουμε δουλέψει πολύ.

Δημήτρης: Α! Ωραία ερώτηση. Αν με ρωτήσει κανείς πώς κάνω τηλεόραση θα του έλεγα ότι κάνω ραδιόφωνο και απλώς κοιτάζω κάπου. Όταν κοιτάζω διότι συνήθως ξεχνάω σε ποια κάμερα μιλάω! Ναι, νομίζω ότι μας βοηθάει αρκετά η ραδιοφωνική μας εμπειρία. Και περιμένουμε σοβαρή πρόταση να γίνουμε και ραδιοφωνικό ζευγάρι!

Ποιος αποφασίζει για τα θέματα και τους καλεσμένους στην εκπομπή;

Ζωή: Κάθε εβδομάδα γίνεται μια βασική σύσκεψη με τους δυο μας και τον αρχισυντάκτη μας, τον Δημήτρη Σαρρή, και συναποφασίζουμε για τα θέματα. Φυσικά, ο Δημήτρης (Σαρρής) είναι κι εκείνος που έχει τον τελευταίο λόγο.

Δημήτρης: Οι τρεις μας βάζουμε στο τραπέζι διάφορα θέματα. Το αστείο είναι οι μορφασμοί και οι αντιδράσεις του Δημήτρη όταν κάτι δεν του αρέσει. Βεβαίως, η ομάδα είναι φοβερή. Γιατί τόσο η Σοφία Τσίπα, η Έρη Βαρδάκη και ο Ιορδάνης Παπακυριακού στον τομέα τους «πετάνε». Από την άλλη, τόσο η Ζωή όσο και εγώ κάνουμε δικά μας θέματα, κάτι που μας αρέσει και το κάνουμε με χαρά, παρά το ότι δεν είναι πάντα εύκολο.

Έχετε γίνει φίλοι, βγαίνετε για καφέ ή τα λέτε μόνο στο πλατό;

Ζωή: Με δυο παιδιά και τόση δουλειά σε καθημερινή βάση δεν προλαβαίνω ούτε για πλάκα να πάω για καφέ. Κι αν τύχει να έχω λίγο ελεύθερο χρόνο πηγαίνω για ένα φαγητό με τον άντρα μου. Από την άλλη, και ο Δημήτρης που ξυπνάει από το χάραμα δεν είναι και εκείνος για πολλά πολλά! Επικοινωνούμε καθημερινά, μιλάμε πολύ αλλά έξω έχουμε βγει μετρημένες στα δάχτυλα της μιας παλάμης φορές.

Δημήτρης: Δεν είναι εύκολο να βγαίνουμε. Είναι πολύ διαφορετικές οι ζωές μας και οι χρόνοι μας. Ξυπνάω κάθε πρωί στις 03.20, διότι έχω Δευτέρα με Παρασκευή ραδιόφωνο 05:οο-ο7:00, η Ζωή έχει τις υποχρεώσεις μιας οικογένειας και δύο παιδιών. Παρόλα αυτά, μιλάμε πολύ στο τηλέφωνο και όποτε τύχει πίνουμε το κρασάκι μας οι δυο μας. Και αν μας δει κάποιος εκείνη τη στιγμή νομίζει ότι είμαστε φιλαράκια χρόνια. Έτσι κι αλλιώς η ουσία μετράει!

Τι θα δούμε αύριο στην εκπομπή «Δύο στη 1»

To «Δύο στη 1» ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου έχει ετοιμάσει μια αφιερωματική εκπομπή που περιλαμβάνει βίντεο και συνεντεύξεις για εμβληματικά πρόσωπα της Επανάστασης.
Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου μάς ξεναγεί σε σημεία της Αθήνας που συνδέονται με τους αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση της χώρας, ενώ η Ζωή Κρονάκη ταξιδεύει στο ιστορικό Ναύπλιο, κάνει βαρκάδα στο Μπούρτζι και επισκέπτεται τον Ναό της Ευαγγελίστριας.

Καλεσμένος στο στούντιο ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου, Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ακόμη, στην παρέα της εκπομπής έρχεται η γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφος Χριστίνα Λαμπίρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ