Ο Στέλιος Κρητικός θα γίνει για τέταρτη φορά και φωτογραφίζεται στο Αττικό Ζωολογικό με τη χορογράφο σύζυγό του, Κάτια Παπαδοπούλου, την 5χρονη κόρη τους Κόμησσα αλλά και τους δύο γιους του από τον προηγούμενο γάμο του, τον 20χρονο Μιχαήλ Άγγελο και τον 18χρονο Άρη.

Η Κάτια είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και βρήκατε όλοι μαζί έναν ωραίο και ιδιαίτερο τρόπο να το ανακοινώσετε με ένα οικογενειακό βίντεο στο Instagram.

Στέλιος: Ναι, φτιάξαμε ένα βιντεάκι στο Instagram, όπου τραγούδησα το τραγούδι Τα παιδιά του Πειραιά: Πως θα ‘θελα να έχω ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά, με κάθε μου παιδί να εμφανίζεται σε κάθε νούμερο. Φτάνοντας στο τέσσερα εμφανίστηκε ο αριθμός «4» στην κοιλιά της Κάτιας.

Κάτια: Μου είχε πει την ιδέα του να χρησιμοποιήσει αυτό το τραγούδι γιατί του ταίριαζε στη συγκεκριμένη περίπτωση. (Γελάει.)

Στέλιος: Μένουμε και στο Φάληρο, που είναι κοντά στον Πειραιά, οπότε όντως ταίριαζαν Τα παιδιά του Πειραιά.

Θέλατε πάντα μια μεγάλη οικογένεια;

Στέλιος: Δεν το αφήσαμε στην τύχη, το είχαμε αποφασίσει από κοινού. Εγώ το επιθυμούσα περισσότερο, της το ζητούσα αρκετό καιρό. Το είχα ανακοινώσει και στο Survivor 2, αν θυμάσαι, πως με την επιστροφή μου θα ήθελα να βάζαμε μπρος για ένα ακόμη παιδί. Η Κάτια μού ζήτησε χρόνο ώστε να μεγαλώσει λίγο η Κόμησσα και να είναι σε θέση να δώσει όλη της την ενέργεια στο επόμενο παιδί.

Κάτια: Οπότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εκτός από τον Στέλιο, το ζητούσε και η μικρή πολύ έντονα από πέρσι. Σε αυτό συνέβαλε και η περίοδος της καραντίνας που έβαλε σε αναστολή τη δουλειά μας, οπότε δεν είχαμε αυτό το κομμάτι που θα με δυσκόλευε υπό κανονικές συνθήκες.

Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνεις παιδί σε καιρό πανδημίας;

Στέλιος: Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Τα παιδιά τη φέρνουν. Κάτια: Αυτό έχει να κάνει με το πόσο αφήνεις εσύ την οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες να σε επηρεάσουν. Αν περιμένεις να είναι όλα στρωμένα και αρμονικά για να κάνεις ένα παιδί, μπορεί να περιμένεις για πάντα! Είτε γιατί μπορεί να μη θεωρήσεις ποτέ ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο για να το κάνεις ή όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, να μη σ’ το φέρει η τύχη ή η ζωή.

Στέλιος: Γενικά στη ζωή μου θεωρώ πως δεν υπάρχει το «δεν μπορώ». Υπάρχει μόνο το «μπορώ». Ένα νέο μέλος στην οικογένεια φέρνει πάντα τη χαρά και την ευτυχία. Με τον ίδιο ενθουσιασμό που υποδέχτηκα τον πρώτο μου γιο, τον Μιχαήλ Άγγελο, υποδέχτηκα και τον Άρη και την Κόμησσα και είμαι σίγουρος πως έτσι θα νιώσω και για το τέταρτο παιδάκι. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη δεν αλλάζει, παρά τα μεγάλα οικονομικά σκαμπανεβάσματα που έχω περάσει. Ποτέ δεν είχα χρήματα, πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να δουλεύει πολύ και σκληρά για να μπορέσω να περάσω τον μήνα μου. Και πάντα με θυμάμαι να τα καταφέρνω. Με μαγικό τρόπο; Ίσως.

Κάτια έχεις εύκολη εγκυμοσύνη;

Κάτια: Και στις δύο εγκυμοσύνες έτυχε να μη δουλεύω. Στην πρώτη εγκυμοσύνη εργαζόμουν σε παραστάσεις στο θέατρο, οπότε σταμάτησα, και τώρα με την καραντίνα η σχολή θεάτρου και χορού που έχουμε παρέμεινε κλειστή, οπότε ήταν ίδιες συνθήκες. Αν εξαιρέσεις τη ζέστη και τον καύσωνα, που δυσκολεύουν κάπως τις μέρες, όλα κυλούν ομαλά.

Στέλιος: Είμαστε τυχεροί γιατί η Κάτια έχει εύκολες εγκυμοσύνες.

Υπάρχει κάτι τρελό που ζήτησες από τον Στέλιο τώρα στην εγκυμοσύνη;

Κάτια: Τώρα είμαι στον 7ο μήνα και μέχρι στιγμής δεν έχω ζητήσει κάτι. Τρώω κανονικά, χωρίς λιγούρες σε περίεργες ώρες.

Στέλιος: Όντως. Δεν θυμάμαι κι εγώ κάτι. Ευτυχώς. (Γελάει.)

Κάτια, ως χορεύτρια, πώς νιώθεις τώρα που βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει;

Κάτια: Η αλήθεια είναι πως την πρώτη φορά ήταν μεγαλύτερο το σοκ γιατί πάντα είχα σταθερό βάρος, με διακυμάνσεις 2-3 κιλών, οπότε όταν είδα τη ζυγαριά +16, απογοητεύτηκα. Τα έχασα όμως σε ένα εξάμηνο, οπότε τώρα είμαι προετοιμασμένη. Δεν παύω όμως να το σκέφτομαι και να μην υπερβάλλω για να το ελέγχω όσο γίνεται.

Στέλιος: Εμένα μου αρέσει περισσότερο τώρα η Κάτια.

Πώς πήρε η Κόμησσα τα νέα της εγκυμοσύνης;

Στέλιος: Η Κόμησσα είναι ένα παιδί που λατρεύει το παιχνίδι και μέσα σε όλα τα ρούχα από τις κούκλες της βάζει μωράκια. Επίσης, ζωγραφίζει γυναίκες με μωρά στην αγκαλιά τους, πολλές φορές ζωγραφίζει την Κάτια και εμάς γύρω της.

Κάτια: Νομίζω πως με όλους τους τρόπους δείχνει πόσο περιμένει το μωρό.

Μιχαήλ Άγγελος: Είναι περίεργο και για μας τους ίδιους. Γιατί εκεί που θα περιμέναμε να έχουμε εμείς μωράκι, έχει πάλι ο μπαμπάς. Μας πρόλαβε! (Γελάει.)

Άρης: Εσένα πρόλαβε. Εγώ είμαι μικρός ακόμη. Δεν σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να κάνω παιδί. Ωραία είναι τα παραδείγματα, αλλά δεν πρέπει να τα μιμούμαστε και όλα. Σίγουρα κάθε τέτοια συνθήκη είναι ευχάριστη και δεν μπορείς να τη συνδέσεις με κάτι αρνητικό. Περιμένουμε όλοι με χαρά να δούμε τους εαυτούς μας στην αντιμετώπιση μιας νέας προσθήκης στην οικογένεια.

Έχετε μάθει το φύλο του μωρού;

Κάτια: Ναι, το ξέρουμε και το έχουμε μοιραστεί μόνο με τα παιδιά και τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Θα το μοιραστείτε και μαζί μας;

Στέλιος: Περιμένουμε κοριτσάκι! Με το καλό!

Έχετε βρει το όνομά της;

Κάτια: Ναι, αλλά…

Στέλιος: …να γεννηθεί με το καλό και θα σας το πούμε!

Ποια χαρακτηριστικά θέλετε να πάρει από τον καθένα σας;

Στέλιος: Δεν μπορείς να ακυρώσεις πράγματα του εαυτού σου. Θα ήθελα να έχει μια προσωπικότητα που να της επιτρέπει να είναι χαρούμενη. Και από εξωτερικά χαρακτηριστικά θα ήθελα να πάρει την ομορφιά της Κάτιας, να μην πάρει τίποτα από μένα.

Κάτια: Εγώ θα ήθελα να πάρει την ειλικρίνεια του Στέλιου – κάτι που έχουν πάρει και τα προηγούμενα παιδιά. Και οι τρεις. Από όσο ξέρω, τουλάχιστον…

Τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε διαφορετικά αυτή τη φορά σε σχέση με το πώς μεγαλώνετε την Κόμησσα;

Κάτια: Δεν θα ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, θα ήθελα να κάνω ακριβώς τα ίδια. Μόνο να μπορώ να έχω τον χρόνο μαζί της.

Στέλιος: Εγώ μαθημένος είμαι. Δεν έχω άγχος για κάτι, παρά μόνο ανυπομονησία για μια ομαλή γέννα. Έχω απολαύσει κάθε μεγάλωμα παιδιού. Θα ήθελα να γίνει ένας καλός άνθρωπος, με δυνατή και ισχυρή προσωπικότητα. Και όταν λέω δυνατή, όχι για να γίνει αφεντικό, αλλά να μπορεί να εξελίσσεται στη ζωή.

Μιχαήλ Άγγελε και Άρη, θα είστε οι μεγάλοι αδελφοί δύο μικρών κοριτσιών. Έχετε ήδη αναλάβει σοβαρά τον ρόλο σας;

Άρης: Νομίζω πως το κλασικό παραμύθι με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα αλλάζει, γιατί στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο πρίγκιπες και δύο πριγκίπισσες. Ναι, έχουμε ήδη αρχίσει να το βιώνουμε αυτό, αρχικά με την Κόμησσα. Σίγουρα θα έρθουν κι άλλες στιγμές που θα νιώσουμε συναισθήματα προστασίας και αδελφικής αγάπης. Αυτό που με νοιάζει εμένα είναι να ξέρουν και οι αδελφές μου αλλά και ο Μιχαήλ Άγγελος πως θα είμαι πάντα εκεί για εκείνους.

Μιχαήλ Άγγελος: Το ξέρω ήδη. Το σημαντικό δεν είναι να προσαρμόσουν τα κορίτσια τις ζωές τους με βάση τον φόβο τι θα πουν τα μεγάλα αδέλφια τους, αλλά με εμπιστοσύνη πως όποια απόφαση ζωής κι αν πάρουν, θα είμαστε υποστηρικτικοί και πάντα δίπλα τους.

Άρης: Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω πει σε κάποιον από την οικογένειά μου, ή ακόμα και σε κολλητό μου φίλο, με ποιον θα κάνει παρέα. Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι –αν δω κάτι περίεργο– να εκφράσω την άποψή μου, πάντα με σεβασμό στην επιλογή του άλλου, και να τονίσω κάτι που μπορεί να μην είχε σκεφτεί ή είχε δει.

Μένετε όλοι μαζί;

Κάτια: Τα παιδιά μένουν κατά κύριο λόγο με τη μητέρα τους. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες. Αλλά το κύριο μέλημά μας έχει να κάνει με το να είναι κυρίως μεταξύ τους αγαπημένα.

Στέλιος: Ακριβώς. Αυτός είναι ο στόχος. Τα αγόρια έρχονται στο σπίτι όποτε θέλουν, για όσο θέλουν. Μπορεί να τελειώσει ο Μιχαήλ Άγγελος το μάθημά του στη Σχολή Σταυράκου, όπου σπουδάζει σκηνοθεσία, και να με
πάρει τηλέφωνο να μου πει «έρχομαι!».

Άρης: Φέτος, λόγω των Πανελληνίων που έδωσα, είχα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και έτσι δεν τους απόλαυσα όσο θα ήθελα. Προείχε το διάβασμα.

Μιχαήλ Άγγελος: Σε όποιο σπίτι και να είμαι, περνάω ωραία. Νιώθω και τα δύο μέρη, σπίτι μου. Είναι ωραίο να ζω σε δύο σπίτια, στο ένα με τη μητέρα μου και στο άλλο με τον πατέρα μου και την Κάτια. Είμαστε οικογένεια και υπάρχει παντού αγάπη, ωραία διάθεση – κι αυτό είναι το σημαντικό.

Τι απολαμβάνετε να κάνετε μαζί;

Στέλιος: Κυρίως να φτιάχνουμε βίντεο με χορευτικά. Μας αρέσει να παίζουμε με τα βίντεο και να πειραματιζόμαστε με το μοντάζ.

Κάτια: Και το ωραίο είναι πως σε αυτή τη διαδικασία μάς έχουν βάλει όλους μέσα. Συμμετέχουμε και εγώ με τη μικρή. Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες στο σπίτι κινούνται γύρω από το παιχνίδι με την Κόμησσα.
Μιχαήλ Άγγελος: Αν και ήταν μια ζόρικη περίοδος για μένα και τον Άρη, λόγω μαθημάτων και εξετάσεων,
τον λίγο ελεύθερο χρόνο που είχαμε τον περνούσαμε οικογενειακά μέσα στο σπίτι, μια και απαγορευόταν να βγούμε λόγω καραντίνας.

Άρης: Παίζαμε πολλά επιτραπέζια, παζλ και παρακολουθούσαμε αρκετές ταινίες στην τηλεόραση.

Στέλιο, θέλεις να κάνεις τηλεόραση τώρα που η μυθοπλασία αναδεικνύεται σε προτεραιότητα των καναλιών;

Στέλιος: Συζητάω κάποια πράγματα για τον χειμώνα και για την τηλεόραση και για το θέατρο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την πανδημία και να είναι ανοιχτά τα θέατρα. Θα ετοιμάσω παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους – έχω και θεατρική σκηνή στη σχολή θεάτρου και χορού Kastel, από τα αρχικά μας. Επίσης, τώρα ολοκληρώνω το τρίτο μου παραμύθι και ασχολούμαι αρκετά με τα social media και την παραγωγή βίντεο για εταιρείες. Είναι μια νέα ασχολία όπου αναλαμβάνω –μαζί με τους γιους μου– τα προφίλ καθώς και τα βίντεο διαφόρων εταιρειών και προσώπων.

Ήσουν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στο Survivor 2. Πώς σου φάνηκε το φετινό παιχνίδι;

Στέλιος: Ξεκίνησα να το παρακολουθώ, αλλά στην πορεία κουράστηκα πάρα πολύ να βλέπω ανθρώπους να τσακώνονται και να αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το
αγωνιστικό κομμάτι, που είναι το βασικό συστατικό του παιχνιδιού. Εξού και σταμάτησα να το παρακολουθώ από πολύ νωρίς.

Θεωρείς πως σου έκανε καλό η συμμετοχή σου στο Survivor;

Στέλιος: Μου έκανε μόνο καλό. Μέσα από αυτό πάρα πολύ κόσμος με γνώρισε καλύτερα, είδε στοιχεία της προσωπικότητάς μου που δεν μπορούσε να τα φανταστεί από μια θεατρική παράσταση, ενώ βγαίνοντας ένιωσα την αγάπη του κόσμου. Αργότερα με είδαν και στο Globetrotters (σ.σ.
ταξιδιωτική εκπομπή στο Star) και με αγάπησαν ακόμα περισσότερο, καθώς τους άρεσε –όπως μου έλεγαν αργότερα– το πώς συμπεριφερόμουν στον γιο μου Μιχαήλ Άγγελο. Αυτά τα λόγια είναι και τα σημαντικότερα για μένα.

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφόρησε με τα “Νέα Σαββατοκύριακο” (10-16 Ιουλίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ