Για πρώτη φορά στο θέατρο με τη Ναταλία Δραγούμη στην παράσταση της Μιμής Ντενίση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» που παρουσιάζεται με θριαμβευτική επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής της συμπρωτεύουσας βρίσκεται φέτος η Άννα Κουρή. Οι δυο ηθοποιοί φωτογραφίζονται για το περιοδικό ΟΚ! και μοιράζονται παιδικές αναμνήσεις, μοναδικές στιγμές και άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική και καλλιτεχνική διαδρομή τους μέχρι σήμερα.

Άννα, δεν ξέρουμε πολλά για την οικογενειακή σου κατάσταση.

Δεν ξέρετε πολλά γιατί ζω μια ήσυχη ζωή με τον άντρα μου, με τον οποίο είμαι παντρεμένη είκοσι χρόνια, συν δέκα χρόνια σχέσης, χωρίς γαργαλιστικά περιστατικά που θα κινούσαν το ενδιαφέρον. Λέγεται Βύρων Πολυγερινός και είναι δικηγόρος.

Ποια είναι η θέση σου σχετικά με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;

Θεωρώ ότι αυτό το νομοσχέδιο έπρεπε να είχε ψηφιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να κατηγοριοποιούνται άνθρωποι σύμφωνα με τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Αυτό είναι θέμα του καθενός. Πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα.

Πρέπει να προστατευτούν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και να μην καταλήξουν σε
ιδρύματα αν ο γονιός που έχει αποβιώσει δεν είναι αυτός που είναι γραμμένος στα χαρτιά.
Επίσης, πρέπει να είναι νομικά προστατευμένο το ίδιο το ζευγάρι σε περίπτωση αρρώστιας, θανάτου, όταν πρέπει να παρθεί μια σοβαρή απόφαση για τα κληρονομικά και πολλά αλλά ζητήματα. Στη δική μου λογική, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το θέμα συζήτησης, θα έπρεπε να ήταν ήδη λυμένο.

Διαβάστε πρισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης:

Άννα Κουρή: Πόσα χρήματα έπαιρνε η Τερέζ στη σειρά «Οι Μεν και οι Δεν»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ