Η Αναστασία Παντούση συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Μιμή Ντενίση στην πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή «Σμύρνη μου αγαπημένη». Λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες ποζάρει για το περιοδικό ΟΚ! μαζί με τις συμπρωταγωνίστριές της -παίζει στην ταινία και η Κατερίνα Γερονικολού- στο σπίτι της Μιμής.

«Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι σε μια υπερπαραγωγή. Είναι ένα όραμα της Μιμής Ντενίση που έγινε πραγματικότητα και χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος αυτής της δουλειάς και επιλογή της ίδιας, του σκηνοθέτη Γρηγόρη Καραντινάκη, αλλά και του casting director Μάκη Γαζή. Είναι μια ταινία που από την πρώτη κιόλας σκηνή μπορεί να αντιληφθεί ο θεατής πόσο εξαιρετική δουλειά έχει γίνει τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Χαίρομαι πολύ και για τον ρόλο, γιατί υποδύομαι τη Λευκοθέα, την κόρη της Φιλιώς», αναφέρει η Αναστασία Παντούση.

Στο θέατρο η σκηνή που η Λευκοθέα φορούσε το νυφικό για τον γάμο της, που όμως δεν έγινε γιατί έπρεπε να εγκαταλείψουν τη Σμύρνη, ήταν από τις πιο συγκινητικές.

Όταν ένα έργο ξυπνάει ιστορικές μνήμες, δεν μπορεί να μη σε αγγίξει και να μη σε συγκινήσει. Η συγκεκριμένη σκηνή ήταν πολύ δυνατή και στην ταινία. Ήμασταν όλοι φορτισμένοι, από τη Μιμή Ντενίση και τον Λεωνίδα Κακούρη που υποδύονται τους γονείς μου μέχρι όλους τους ηθοποιούς που συμμετείχαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζεις σε έργο εποχής, μια και η σειρά «Το κόκκινο ποτάμι» αναφερόταν στην ίδια περίοδο.

Μου αρέσει, ταυτίζομαι πολύ με αυτή την εποχή. Μπαίνω στα ρούχα και νιώθω ότι είμαι κομμάτι εκείνης της περιόδου. Δεν ξέρω τι θέλει να μου πει το σύμπαν. Ίσως σε μια προηγούμενη ζωή να είχα ζήσει σε εκείνη την εποχή. (Γελάει.)

Ποια συμβουλή της Μιμής Ντενίση κράτησες;

Από την πρώτη μέρα του γυρίσματος ένιωσα ότι η Μιμή με προστάτευε. Δυστυχώς στον χώρο μας έχουμε δει πολλές φορές να υπάρχει ζήλια μεταξύ των ηθοποιών. Η Μιμή Ντενίση νοιάζεται για τους συναδέλφους της και θέλει όλοι να είναι καλά για να βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλές φορές, όταν είχαμε μια σκηνή, μου πρότεινε να δοκιμάσω πράγματα κι αυτό με βοήθησε. Από κάποια στιγμή και μετά αρκούσε ένα βλέμμα για να συνεννοηθούμε.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά σου, υπάρχει δόση αλήθειας στα δημοσιεύματα που σε θέλουν να είσαι ζευγάρι με τον Ιωάννη Παπαζήση;

Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα να ασχολούνται με την προσωπική μου ζωή. Ακόμα και όταν έγραφαν ότι χώρισα, αυτό που είχα πει είναι ότι είναι ωραία η συντροφικότητα, αλλά είναι όμορφο και το να είσαι μόνος σου. Δεν θέλω να αναφερθώ στα δημοσιεύματα, γιατί θεωρώ ότι δεν σέβομαι τη δουλειά μου αν μπω στη διαδικασία να απαντώ στο τι συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή.

Ωστόσο, λένε ότι αν δεν διαψεύσεις μια φήμη αυτή διαιωνίζεται.

Θα μπορούσα να πω «ναι, ισχύει» ή «όχι δεν ισχύει». Και αύριο να βγει ένα άλλο δημοσίευμα για έναν άλλο άνθρωπο. Θα πρέπει να απαντήσω και σε αυτό μετά; Η προσωπική ζωή είναι για εμένα. Πιστεύω ότι για την ηλικία και τα χρόνια που έχω στον χώρο έχω κάνει κάποια σημαντικά πράγματα στην πορεία μου. Θεωρώ ότι θα ήταν λάθος τώρα που ακόμα είμαι στο ξεκίνημά μου να με μάθετε για τις σχέσεις μου και όχι για τους ρόλους που παίζω.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ