Ο καταξιωμένος πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης, επί χρόνια θιασάρχης και σκηνοθέτης Γρηγόρης Βαλτινός φωτογραφίζεται πρώτη φορά με τον μεγαλύτερο γιο του, Νικηφόρο για το ΟΚ!.

Ανάμεσα σε άλλα ο Γρηγόρης Βαλτινός εκμυστηρεύτηκε ότι η περηφάνια του δεν θα του επιτρέψει να επιμείνει αν αντιληφθεί ότι δεν έχει αποδοχή, αλλά αισθάνεται πως αν σταματήσει θα γεράσει απότομα.

Γρηγόρη, κάποια στιγμή είχες πει και παρεξηγήθηκε ότι «ήταν μονόδρομος να πετύχω».

Γρηγόρης: Ναι, δεν είχα την πολυτέλεια να αποτύχω, γιατί δεν είχα πρακτική βοήθεια από κανέναν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έκανα τα πάντα. Πριν ξεκινήσω στο θέατρο και στη ζωή μου γενικά, περιχαρακώνω το οικοδομικό μου τετράγωνο με μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να την περάσω. Είπα «ναι, θα πετύχω», αλλά σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχω βάλει εγώ. Όχι κάνοντας οποιονδήποτε συμβιβασμό, θυσία ή ακολουθώντας οποιαδήποτε επιθυμία του κοινού. Το κοινό μπορεί να σε θέλει γελοίο, δεν θα γίνω γελοίος. Να σε θέλει σε φθηνοπράγματα, όχι. Από πολύ νωρίς έλεγα ότι είχα χωρίσει την πορεία μου σε πενταετίες, δηλαδή σε αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να μείνεις άμα δεν σε θέλουν. Δεν αρκεί να θέλεις εσύ, πρέπει να σε ζητάνε.

Έχω μια περηφάνια που δεν θα μου επιτρέψει να επιμείνω. Θα φύγω αν νιώσω ότι κουράστηκε ο κόσμος, ότι επαναλαμβάνομαι, ότι αυτό που κάνω δεν έχει την αποδοχή που επιθυμώ ή που έχω συνηθίσει. Γιατί έχω συνηθίσει αυτό που κάνω να το αγαπά, να το λατρεύει ο κόσμος, να το επικροτεί. Αν νιώσω ότι έπεσαν οι δυνάμεις μου, ότι κούρασα ή ότι κουράστηκε το ίδιο το κοινό, θα σταματήσω. Ισχύει η πενταετία μου, το εννοώ απόλυτα. Τώρα τελευταία έχει περάσει από το μυαλό μου, με την κόπωση των ετών, να εμφανίζομαι αραιότερα, ίσως και καθόλου, δηλαδή να αποχωρήσω. Αλλά αισθάνομαι ταυτόχρονα ότι αν σταματήσω να κάνω αυτό που κάνω είτε θα γεράσω απότομα, μέσα σε έναν χρόνο, είτε θα σβήσει η ζωή μου, δηλαδή θα πεθάνω. Δεν μπορώ να σταματήσω.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: Γρηγόρης Βαλτινός: Φωτογραφίζεται πρώτη φορά με τον μεγάλο του γιο, Νικηφόρο στο ΟΚ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ