Ο Γιώργος Λιβάνης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο περιοδικό ΟΚ! και μίλησε μεταξύ άλλων για τα μουσικά talent shows ενώ αποκάλυψε τη συμβουλή που του έδωσε ο Αντύπας.

Στα 18 σου συμμετείχες και στο X Factor. Τα μουσικά talent shows μπορούν να βοηθήσουν έναν νέο καλλιτέχνη;

Φυσικά, είναι τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν προβολή και ο κόσμος ακόμη και σήμερα τα παρακολουθεί. Πλέον θεωρώ πως είναι και καλύτερα, μια και δεν χλευάζουν τους ανθρώπους που δηλώνουν συμμετοχή ενώ δεν έχουν κάποιο ταλέντο. Κατά τη γνώμη μου, μέσα από ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί ένας καλλιτέχνης να ανακαλύψει τις δυνατότητές του. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, η δουλειά μας από τη φύση της είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Eίναι καλό που υπάρχουν. Όταν είχα πάει στο X Factor, έπρεπε να αναμετρηθώ με χιλιάδες άτομα, αλλά δεν με τρόμαζε αυτό. Υπήρχαν και καλλιτέχνες πολύ καλύτεροι από εμένα κι αυτό με πείσμωσε. Είπα στον εαυτό μου: «Γιώργο μου, μη ζεις στον δικό σου κόσμο. Yπάρχουν τόσοι άνθρωποι που κάνουν την ίδια δουλειά με σένα και πρέπει να ασχοληθείς περισσότερο και να βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα».

Τον ανταγωνισμό τον αντιλαμβάνεσαι πλέον;

Αισθάνομαι ότι πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε αυτή τη δουλειά. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν έχουν σημασία αυτά. Εκεί που πρέπει να στεκόμαστε εμείς, οι καλλιτέχνες, είναι στο ότι επιτελούμε ένα έργο. Φυσικά και κάποιος μπορεί να δεχτεί πόλεμο από κάποιον. Επίσης, μπορεί να
σε ζηλεύουν που βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι, είναι όλα μέρος του παιχνιδιού. Κάνω χρόνια αυτό το επάγγελμα και αν εξαιρέσεις ότι αισθάνομαι ένα μόνιμο άγχος που πρέπει εγώ να το λύσω, δεν μου έχει τύχει, ευτυχώς, ποτέ καμία ακραία εκδήλωση ανταγωνισμού. Πάνω στη δουλειά, στις πρόβες, είναι λογικό να υπάρξουν και εντάσεις, αλλά όλα λύνονται με τον διάλογο. Με ενδιαφέρει το κοινό που με ακούει αλλά και οι άνθρωποι του χώρου να ξέρουν πως είμαι ένας cool τύπος και ένας καλός άνθρωπος. Αν ο άλλος το ξέρει αυτό, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, ακόμη και αν με βρίζουν πίσω από την πλάτη μου.

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να βρεθώ στην ίδια σκηνή με τον Αντώνη Ρέμο αλλά και με τον Γιάννη Πάριο», αποκάλυψε ο γνωστός τραγουδιστής στο περιοδικό ΟΚ!

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποια συμβουλή που έχεις κρατήσει;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου είπε στα πρώτα μου βήματα ένας μεγάλος καλλιτέχνης, ο Αντύπας. «Οτιδήποτε και αν γίνεται στο σπίτι σου, ακόμη και αν δεν είσαι καλά με την κοπέλα σου, με τους φίλους σου, όταν τραγουδάς πρέπει να είσαι πάντα χαρούμενος, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει τι μπορεί
να περνάς και είναι από κάτω για να διασκεδάσει, οπότε πρέπει να τον ευχαριστείς». Κάθε φορά που τραγουδάω είναι σαν να ζω ξανά εκείνη τη στιγμή.

Με ποιον τραγουδιστή θα ήθελες πολύ να συνεργαστείς;

Υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες που θαυμάζω. Θα ήθελα κάποια στιγμή να βρεθώ στην ίδια σκηνή με τον Αντώνη Ρέμο αλλά και με τον Γιάννη Πάριο. Ένα σχήμα που επίσης θεωρώ ότι θα είχε τρομερή επιτυχία θα ήταν ο Πέτρος Ιακωβίδης κι εγώ. Θα σπάγαμε ταμεία! Θεωρώ πως είναι πολύ πιο όμορφο να συνεργάζεσαι με άλλους καλλιτέχνες, παρά να πορεύεσαι μόνος σου.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ