Ο Γιώργος Καραμίχος, πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά «Ήλιος» του AΝΤ1 που συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν και μιλά στο ΟΚ! για παιδικά τραύματα, σχέσεις ζωής και προσωπικές επιλογές.

Για τον νέο χρόνο ποια σημαντική απόφαση έχεις πάρει;

Αυτό που θέλω για τη νέα χρονιά είναι να δημιουργήσουμε κάποιου είδους ανοσία στον κορονοϊό για να μπορούμε να ταξιδεύουμε, να αγκαλιάζουμε και να φιλάμε τους αγαπημένους μας χωρίς φόβο, μόνο με πάθος! Πρωταγωνιστείς στον Ήλιο του ΑΝΤ1.

Περίμενες την επιτυχία της σειράς;

Ναι. Αν και την επιτυχία ποτέ δεν την προβλέπεις, όταν έχεις μια ωραία ιστορία και μια δυνατή ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι –από ηθοποιούς και συνεργάτες–, είσαι πιο κοντά στο αποτέλεσμα να αγαπηθεί από τον κόσμο η δουλειά που κάνετε.

Υποδύεσαι τον Δημήτρη Λαϊνά, που μπορεί να είναι και ο μοναδικός αστυνομικός στην ελληνική τηλεόραση με στυλ στο ντύσιμό του. Έπαιξε ρόλο το δικό σου κριτήριο αισθητικής;

Να είναι καλά η ενδυματολόγος Νικόλ Παναγιώτου. Εγώ έχω κάνει το υποκριτικό στυλ. Δεν είναι ένας απλός αστυνομικός: Κατάγεται από σπίτι καλλιεργημένο, ο πατέρας του ήταν δάσκαλος, έχει δει έργα Τέχνης, έχει ακούσει ωραίες μουσικές, επειδή όμως ο πατέρας του αυτοδίκησε –είχε σκοτώσει έναν άνθρωπο που είχε κακοποιήσει ένα κοριτσάκι– αυτό στέρησε από τον Δημήτρη την πατρική παρουσία. Για αυτό και ο Λαϊνάς αποφάσισε να γίνει όργανο της Δικαιοσύνης, ώστε το δίκαιο να εφαρμόζεται χωρίς να χάνει κανένα παιδί τους γονείς του.

Προσωπικά έχεις βρεθεί μπροστά σε κάποιου είδους αδικία και να πάρεις θέση;

Πολλές φορές, από το Λύκειο που ήμουν στο 15μελές –έφτασα να γίνω και πρόεδρος– μέχρι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας όπου σπούδαζα και είχαμε φτιάξει δική μας, μη κομματική παράταξη. Αλλά και μετά με ενδιέφερε πολύ ο ακτιβισμός.

Τα παιδικά σου τραύματα έχουν όνομα;

Ναι, πολλά ονόματα, που έχουν αλλάξει στα χρόνια. Αλλάζει ο εχθρός. Στην αρχή άλλος είναι ο φταίχτης, μέχρι που φτάνεις στο σημείο και καταλαβαίνεις πως απλώς δεν υπάρχει φταίχτης. Ναι, έχω κι εγώ τραύματα παιδικά, κάποια τα έχω διαχειριστεί, κάποια ακόμη τα λύνω με τη ψυχολόγο μου και προσπαθώ να ρίξω φως στα σκοτάδια μου και να μην τα μεταφέρω στα παιδιά μου και στους μαθητές μου.

Η μητέρα του γιου σου ζει στην Ελλάδα;

Ναι, είμαστε πολύ καλοί φίλοι, δεν ήμασταν ποτέ ζευγάρι που αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί παιδί. Είμαστε ειλικρινείς από την αρχή. Ο Άγγελος ζει με τη μαμά του κυρίως. Η μαμά του είναι Μεξικανή και από πέρσι ζει εδώ, μετακόμισε και εκείνη στην Αθήνα. Μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί, η βάση μου είναι η βάση του. Και η κόρη μου ζει με τον καλό της στη Δανία, έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο στην Ολλανδία και ζει τη ζωή της πολύ όμορφα, με δύναμη και χαρά.

Τη δική σου ζωή με ποιους τρόπους επιλέγεις να τη ζεις όμορφα;

Έχοντας γύρω μου ανθρώπους που αγαπώ, να μπορώ να βοηθάω τον κόσμο –με όποιον τρόπο–, να έχω επαφή με τη φύση και να περιτριγυρίζομαι και να αγκαλιάζω ανθρώπους με ειλικρίνεια και αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ