Ο Αργύρης Πανταζάρας επιδιώκει να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για να αποκτήσει skills που θα του είναι χρήσιμα στη δουλειά του.

Έχεις κάνει πολεμικές τέχνες, μοτοκρός, πέρσι έκανες ιστιοπλοΐα, snowboard, ιππασία, ενώ φέτος ξεκίνησες καλλισθενική γυμναστική. Έτσι αποφορτίζεσαι;

Πράγματι. Έτσι δημιουργώ καινούριες κατευθύνσεις. Όλα αυτά τα βλέπω ως μια διαδικασία εφοδιασμού. Έτσι προετοιμάζομαι για τα επόμενα. Αυτά τα skills είναι εφόδια για μένα, τόσο ως άτομο όσο και ως ηθοποιό.

Δίπλα από το όνομά σου ακούγονται λέξεις όπως «κορυφαίος», «ο καλύτερος της γενιάς του». Ξέρω πολλούς νέους ηθοποιούς που λένε «θέλω να γίνω Πανταζάρας». Σε αγχώνει αυτό;

Είναι παλαβοί, για αυτό! Γιατί να με αγχώνει; Εσάς πρέπει να αγχώνει που θα γίνουμε πολλοί. (Γελάει.) Είναι γοητευτικό και μόνο σαν σκέψη. Καταλαβαίνω τι λες, αν και δυσκολεύομαι να σε πιστέψω ότι ομολογεί κάποιος τέτοια πράγματα. Κι εγώ αν έλεγα στον Πολ Νιούμαν ή τον Αλ Πατσίνο «θέλω να γίνω σαν εσένα», είμαι σίγουρος πως θα έλεγε «κάνε ό,τι σε φωτίσει η Παναγία, παιδί μου». Ο καθένας είναι μοναδικός και πρέπει να γίνει αυτό για το οποίο προορίζεται να γίνει. Να βρει το δικό του μονοπάτι και να το διανύσει υπομονετικά και με διάθεση. Όταν κάνεις μια ευχή, έχεις ένα πρότυπο ή μια προσδοκία, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και αυτά που τη συνοδεύουν. Ναι, ξέρω, όλοι θέλουν να γίνουν Μάρλον Μπράντο. Ρωτάω, όμως, θα ήθελαν να ζήσουν τη ζωή του; Να αντέξουν το κάρμα του; Τη σχέση με τον πατέρα του, την απώλεια του παιδιού του και πόσες άλλες μικροστιγμές που συνοδεύει ο μύθος του καθενός; Εύχομαι οι νέοι φίλοι ηθοποιοί να γίνουν αυτό που τους κάνει να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και με τους άλλους, να είναι ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους, να ρίχνονται τίμια στη δουλειά, να θαυμάζουν τους συνεργάτες τους, να αγαπάνε τον άνθρωπο και αν θέλουν να γίνουν «σαν τον Πανταζάρα», να επενδύσουν πολύ στους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους, που τους στηρίζουν, τους συνεφέρνουν, τους προσγειώνουν και τους χαμογελούν. Τότε ίσως φτιάξουμε έναν θίασο από ωραία πνεύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ