Ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας έχει ζήσει την υπόθεση από την πρώτη στιγμή ως νομικός εκπρόσωπος της μητέρας της 12χρονης μαζί με τη δικηγόρο Ασπασία Ταραχοπούλου. Ο ίδιος αποκαλύπτει στο ΟΚ! τι τον έχει σοκάρει σε αυτή την υπόθεση και δίνει την απάντησή του στον Ηλία Μίχο για όσα καταλογίζει ο κατηγορούμενος στη μητέρα.

Πώς είναι σήμερα το παιδί;

Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες καταθέσεις επιφέρουν επανατραυματισμό και αναβίωση της φρίκης. Το παιδί αδυνατεί υπό αυτές τις συνθήκες να ισορροπήσει, ενώ η προσωρινή κράτηση της μητέρας λειτουργεί επιβαρυντικά, καθώς το κορίτσι αισθάνεται ενοχές για την τροπή που είχε η υπόθεση για τη μητέρα της. Αισθάνεται θυμό που όσα λέει δεν γίνονται αποδεκτά. Σημειωτέον, δε, ότι για να λάβει ψυχολογική υποστήριξη αναγκάζεται να μετακινείται σε άλλο νομό, αφού στο μέρος που διαμένει πλέον δεν υπάρχει ειδικός ψυχικής υγείας.

Το κορίτσι έχει δώσει καταθέσεις μόνο στην παιδοψυχολόγο της αστυνομίας. Γιατί ζητάτε να καταθέσει και στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση;

Το αίτημα αυτό δεν είναι ουσιαστικά της μητέρας αλλά του ίδιου του παιδιού. Το παιδί επιτακτικά ζητά να καταθέσει στην ανακρίτρια ότι η μητέρα της δεν έχει απολύτως καμία σχέση με όσα την κατηγορούν.

Μέχρι στιγμής ο Ηλίας Μίχος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος αυτής της υπόθεσης. Πιστεύετε ότι δρούσε μόνος του ή υπάρχουν και άλλα πρόσωπα πίσω του;

Η έρευνα σίγουρα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν οδηγηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτό που απαιτεί η οικογένεια από τη Δικαιοσύνη είναι να εντοπιστούν όλοι όσοι τέλεσαν αδικήματα σε βάρος του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ