Έξυπνη, δυναμική και με ευγενική φύση η Μαρία Μαντζουράνη δεν θα μπορούσε να μην μαγέψει τον διακεκριμένο φωτογράφο Σπύρο Πώρο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε λίγο πριν από την καραντίνα, μετρά 2,5 περίπου χρόνια σχέσης και ετοιμάζεται να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου σε μια λαμπερή τελετή στο Δημαρχείο του Τσέλσι στο Λονδίνο.

Και επειδή ο Σπύρος Πώρος είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό πρόσωπο της ελληνικής showbiz το okmag θέλησε να κάνει μια χαλαρή κουβέντα και να γνωρίσει τη μέλλουσα σύζυγό του.

Η Μαρία Μαντζουράνη έχει καταγωγή από τη Μικρά Ασία και τη Μυτιλήνη και ζει από τα 18 της χρόνια στο εξωτερικό. Αρχικά, μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και σπούδασε οδοντιατρική, έζησε για 4 χρόνια στη Νέα Υόρκη και επέστρεψε στη βάση της, όπου έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία στον τομέα της έρευνας. Τώρα, είναι επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας και επικοινωνίας στην εταιρεία Philip Morris και παράλληλα κάνει Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Πες μας αρχικά λίγα λόγια για εσένα. Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις στο εξωτερικό;

Η καταγωγή μου είναι από τη Μικρά Ασία και από τη Μυτιλήνη, όπου ζούσαν οι δικοί μου. Εγώ ήθελα να φύγω από νωρίς και με την πρώτη ευκαιρία που παρουσιάστηκε για να πάω στο εξωτερικό, δεν το σκέφτηκα. Σπούδασα οδοντιατρική στη Μεγάλη Βρετανία και άρχισα αμέσως να δουλεύω. Δεν έχω εργαστεί στην Ελλάδα, από τα 18 μου ζω στο Λονδίνο.

Δεν άνοιξα δικό μου οδοντιατρείο, όπως πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοί μου, καθώς ήθελα όμως να κάνω εξειδίκευση στο αντικείμενό μου και να είμαι στο νοσοκομείο για να ασχοληθώ με ασθενείς που χρειάζονταν χειρουργικές ειδικές θεραπείες στο πρόσωπό τους και στο κομμάτι του στόματος.

Μετά από αυτό δημιουργήθηκε μέσα μου η ανάγκη να ασχοληθώ με την έρευνα. Όταν είσαι στον τομέα της υγείας, βλέπεις ότι όλα ξεκινούν από την έρευνα. Τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία, όλα έχουν σχέση με την έρευνα. Έτσι, ασχολήθηκα με αυτό και πήγα στο King’s College, όπου και πραγματοποίησα το διδακτορικό μου.

Έπειτα, έπρεπε να σκεφτώ τι τομέα θα ακολουθήσω: αν θα ασχοληθώ με την έρευνα που γίνεται στα Πανεπιστήμια -που γίνεται όμως με αργό ρυθμό- ή με την έρευνα που γίνεται μέσα στις εταιρείες. Επέλεξα το δεύτερο και εργάστηκα αρχικά στην Johnson & Johnson. Πήγα με την εταιρεία στη Νέα Υόρκη για τέσσερα χρόνια και σκεφτόμουν μάλιστα, να μετακομίσω μόνιμα εκεί, αλλά ήθελα να ασχοληθώ και με την κλινική έρευνα. Μου πρόσφεραν τότε μια εκπληκτική δουλειά πίσω στο Λονδίνο με την εταιρεία Unilever και στη συνέχεια πήγα και στην εταιρεία GSK. Όλες αυτές οι δουλειές σου έδωσαν μια εξαιρετική εμπειρία και παρόλο που μου έλειπε η επικοινωνία με τους ασθενείς, πήρα πολλά σημαντικά εφόδια.

Τώρα έφυγα λίγο από το κομμάτι της στοματικής υγιεινής και φροντίδας και εργάζομαι στη Philip Morris. Στη συγκεκριμένη εταιρεία είμαι επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας και επικοινωνίας για το Ηνωμένο Βασιλειο και η βάση μου είναι στο Λονδίνο. Είμαι στο κομμάτι των smoke free προϊόντων και κάνουμε έρευνα πάνω σε αυτό. Παράλληλα, κάνω και ένα MBA με στόχο να πάρω ένα Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ στη δουλειά σου;

Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι είμαι στην προνομιακή θέση να έρχομαι σε επικοινωνία με πολύ έξυπνους ανθρώπους που θαυμάζω. Έτσι γίνομαι και εγώ καλύτερη.

Η γνωριμία και η πρόταση γάμου από τον Σπύρο Πώρο

Πώς έγινε η γνωριμία με τον Σπύρο Πώρο;

Η γνωριμία μας έγινε μέσω κοινών γνωστών λίγο πριν από την πανδημία. Περνούσαμε ωρες να μιλάμε στο τηλέφωνο κάθε μέρα. Ο Σπύρος βρήκε τρόπο να έρθει στο Λονδίνο και έτσι ήρθαμε πιο κοντά και γίναμε ζευγάρι.

Και από τη γνωριμία πώς φθάσαμε στην πρόταση γάμου;

Ο Σπύρος είναι ένας άνθρωπος που έχει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η σχέση μας είναι πολύ βαθιά και υπάρχει μια κατανόηση και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε αυτή η σχέση να γίνεται μακροχρόνια. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και ο Σπύρος δεν χρειαζόταν να ξαναπαντρευτεί, δεν είχε κανέναν λόγο. Το γεγονός ότι μου είπε «θέλω να είμαστε μαζί και βλέπω τον εαυτό μου να γερνά μαζί σου», αυτό δείχνει μια άλλου είδους ωριμότητα. Με κάνει να αισθάνομαι ότι δεν έχουμε μόνο μια σχέση πάθους, αλλά μια ουσιαστική σχέση που θα αντέξει στον χρόνο.

Πες μας λίγα λόγια για τον πολιτικό σας γάμο στο Λονδίνο

Δεν έχουμε κάνει πολλά σχέδια, γιατί έχουμε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Θέλουμε να είναι ευχάριστη αυτή η μέρα και να μην το κάνουμε μεγάλο θέμα και αγχωθούμε. Θα έχουμε κοντά μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα, πολύ στενούς φίλους και οικογένεια και θέλουμε να γιορτάσουμε και να περάσουμε καλά. Να είναι μια μέρα χωρίς άγχος.

Η τελετή θα γίνει στο Δημαρχείο του Τσέλσι στο Λονδίνο. Θα είναι μια ωραία τελετή, έχουμε διαλέξει τα τραγούδια που θέλουμε να ακουστούν καθως και ορισμένα αναγνώσματα που θα διαβάσουν αγαπημένοι μας φίλοι. Μετά τον γάμο μας θα κάνουμε ένα πάρτι στο bar του Nomad Hotel.

Διαβάστε επίσης:

Σπύρος Πώρος: Όλες οι λεπτομέρειες για τον πολιτικό γάμο του στο Λονδίνο

Αποκλειστικό: Ο Σπύρος Πώρος παντρεύεται και αυτό είναι το προσκλητήριο του γάμου του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ