Ο Αντώνης Παπαηλίας αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως «Λόλα» πλάι στον Λευτέρη Μητσόπουλο καθώς είναι ένα από τα ζευγάρια-φαβορί του φετινού J2US. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τη Λόλα, την πετυχημένη του περσόνα, ο performer και ηθοποιός Αντώνης Παπαηλίας φωτογραφίζεται στο ΟΚ! και συστήνεται με το πραγματικό του πρόσωπο.

Εκεί που περιμέναμε τη Λόλα, φωτογραφίζεσαι ως Αντώνης.

Με τρελαίνει και χαίρομαι όταν οι άνθρωποι νιώθουν έκπληξη που, αντί της Λόλας, με βλέπουν με την κανονική μου φάτσα. Η Λόλα είναι αναγνωρίσιμη, αλλά εγώ όχι. Οπότε κάτι πρέπει να κάνω και με αυτό.

Ο Αντώνης Παπαηλίας ως Λόλα στο J2US μαζί με τον Λευτέρη Μητσόπουλο.

Η Λόλα είναι μια φιγούρα που εμφανίζεται καλλιτεχνικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Πού έχεις εμφανιστεί;

Έτσι ακριβώς. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως η Λόλα είναι ένας ρόλος και τίποτα παραπάνω. Δεν ντύνομαι Λόλα στην προσωπική μου ζωή, παρά μόνο στις εμφανίσεις μου. Εργαζόμουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ως performer για 5 σεζόν σε ένα μουσικοχορευτικό σόου, όπου εκεί με είδε ο Τόνι Σφήνος και μου πρότεινε να συνεργαστούμε.

Είχε έρθει σε μια πρωινή παράσταση κι εγώ βαστιόμουν από κάτι σχοινιά και τραγουδούσα. Μετά ήρθε πίσω στα καμαρίνια και μου είπε: «Πρέπει να έχεις μεγάλη τρέλα πρωί πρωί να τραγουδάς κρεμασμένος». Από τότε δουλεύω δίπλα στον Τόνι, εδώ και δώδεκα χρόνια, και έχουμε εμφανιστεί σε μεγάλα μαγαζιά, όπως το Acro, το Posidonio, ο Βοτανικός, το Romeo, έχουμε πάει περιοδείες ανά την Ελλάδα, την Κύπρο, στην Ιταλία κ.α. Αυτά τα δώδεκα χρόνια αισθάνομαι σαν να έχω μια δεύτερη οικογένεια.

Ο Τόνι Σφήνος προσπαθεί να διαφυλάξει την εικόνα του και σπάνια τον έχουμε δει χωρίς περούκα και γυαλιά. Σε αντίθεση με σένα, που θέλεις ο κόσμος να σε γνωρίσει.

Η αλήθεια είναι πως ο Τόνι είναι αυτό που βλέπεις, ενώ εγώ δεν είμαι αυτό που βλέπεις. Σε μπέρδεψα;

Ντύνεσαι Λόλα στην προσωπική σου ζωή;

Στη ζωή μου; Όχι, παιδί μου, ούτε καν. Αυτό είναι ρόλος, μόνο για τη σκηνή και φέτος για το J2US.

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ