Για την οικογένειά της, τις δυσκολίες που έχει βιώσει η ίδια και τις όχι και τόσο ρόδινες στιγμές που έχει περάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε η Αννίτα Ναθαναήλ σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!

Κάποιοι σε έχουν στο μυαλό τους ως μία πλούσια κοσμική κυρία που κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση και διάφορες εκδηλώσεις.

Προφανώς αυτοί που περιγράφεις δεν γνωρίζουν τίποτα για μένα και τη ζωή μου. Αντιμετωπίζω δυσκολίες, όπως όλοι, και δίνω καθημερινά τις δικές μου μάχες, γιατί αυτές δεν κάνουν διακρίσεις για κανέναν, είτε είναι οικονομικές είτε έχουν να κάνουν με ανθρώπους είτε θέματα υγείας. Από τον Απρίλιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου ζούσα καθημερινά μέσα σε ένα νοσοκομείο δίπλα στον πατέρα μου,
ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει, αλλά ευτυχώς πλέον βρίσκεται στο σπίτι.

Πριν από 22 χρόνια, όταν γνώρισα τον Κρις, έφτιαξα τη δική μου οικογένεια, την οποία στήριζα οικονομικά για ένα μεγάλο διάστημα καθότι ο Κρις ήρθε στην Ελλάδα ως ξένος παίκτης, χωρίς να έχει ένα κομπόδεμα στην άκρη. Όταν σταμάτησε το πόλο και βρεθήκαμε ξαφνικά με δύο παιδιά, δυσκολευτήκαμε. Ευτυχώς ο Κρις αποφάσισε να κάνει επάγγελμα το χόμπι του με την τεχνολογία και εγώ επένδυσα στο όραμά του και έτσι γεννήθηκε η iRepair, στην οποία μπήκα ως συνέταιρος. Σήμερα χάρη στην ιδιοφυΐα του Κρις η εταιρεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον ένα μέρος της ανήκει στον όμιλο Public/Media Markt.

Ποιο είναι το μυστικό για να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες στιγμές;

Το μυστικό είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει κανείς τις στραβοτιμονιές και τις ανηφόρες της ζωής. Η βασική μου αρχή είναι να επιλέγω τις μάχες που θα δώσω, δηλαδή να διαχωρίζω αυτές τις οποίες έχω το περιθώριο να χάσω. Είναι αδύνατο να κερδίζουμε πάντα και παντού. Ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητές μας και αξιολογώντας σωστά μια κατάσταση έχουμε κάνει τη μισή δουλειά για τη λύση του προβλήματος. Δεν αντιμετωπίζω με την ίδια σοβαρότητα όλα τα θέματα. Αξιολογώ τις περιπτώσεις και αποφασίζω ποιες μάχες θα αφήσω να χαθούν υπέρ κάποιων άλλων, που πρέπει να τις παλέψω και να τις κερδίσω πάση θυσία.

Τι μεγάλα μαθήματα πήρες από την οικογένειά σου;

Πήρα πάρα πολλή αγάπη από τους γονείς μου. Το μεγαλύτερο όμως δώρο που μου έκαναν ήταν να μου δείξουν τον σωστό δρόμο και να με κάνουν ανεξάρτητη για να μπορώ να παλεύω μόνη μου για να κατακτήσω όλα όσα θέλω.

Από εκείνους πήρα τις βάσεις για τη ζωή μου και δεν με κανάκεψαν, όπως οι περισσότερες Ελληνίδες μάνες. Αν και άνθρωποι μετρημένοι και χωρίς περιττές σπατάλες, ήμουν τυχερή γιατί είχαμε την οικονομική άνεση και μου παρείχαν τη μόρφωση και τις σπουδές στο εξωτερικό που ονειρευόμουν. Χάρη σε αυτούς πιστεύω πως αν σήμερα ξαφνικά προσγειωνόμουν σε έναν καινούριο τόπο χωρίς να μιλάω καν τη γλώσσα, θα ήταν θέμα χρόνου να εξοικειωθώ με όλο το χωριό ως ενεργό μέλος του.

Φωτογραφίες: Vasilieos F. για το περιοδικό ΟΚ!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ