Μία από τις πιο περιζήτητες ενζενί της εποχής, η Αναστασία Παντούση επιστρέφει τηλεοπτικά με τον ρόλο που συγκίνησε όσους παρακολουθούσαν «Το Κόκκινο Ποτάμι». Η νεαρή πρωταγωνίστρια, Αναστασία Παντούση θυμάται ότι μικρή ήταν αγοροκόριτσο, μιλάει για το καλλιτεχνικό της πρότυπο και απαντάει -με τον δικό της τρόπο- αν είναι ζευγάρι με τον Ιωάννη Παπαζήση. Οι δυο τους άλλωστε όπως σας έχει γράψει το okmag μοιράστηκαν αυτό το καλοκαίρι και μια κοινή τους στιγμή, αλλά και πολλές ακόμα φωτογραφίες μυστήριο που «μαρτυρούσαν» ότι απολαμβάνουν μαζί τον ελεύθερό τους χρόνο.

Μόλις γύρισες από το Λονδίνο, όπου στα ’90s συνήθιζαν να πηγαίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και θιασάρχες για καλλιτεχνική ενημέρωση.

Ναι, εγώ πήγα για πέντε μέρες και δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω κάποια παράσταση. Πήγα για να παρακολουθήσω τη συναυλία των Coldplay – ήταν μια στιγμή που την περίμενα πάρα πολύ. Είναι ένα από τα πιο αγαπημέ – να μου συγκροτήματα και επιτέλους κατάφερα να τους δω. Τα συναισθήματα είχαν χτυπήσει κόκκινο και οι ενέργειες ήταν πολύ ψηλά. Επίσης, αγάπησα το Λονδίνο, όπου δεν είχα ξαναπάει. Εντυπωσιάστηκα με τον πολιτισμό, την παιδεία όσων συνάντησα στον δρόμο, το σύστημά τους.

Πού αλλού πήγες το καλοκαίρι;

Στη Λευκάδα, στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη, εκεί ζουν ο παππούς και η γιαγιά μου, οι γονείς του πατέρα μου, και πηγαίνουμε πολύ συχνά. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων από Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια γίνεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω της πίεσης και των συνεχών γυρισμάτων, δεν είχα τον χρόνο να δω τους παππούδες μου όσο ήθελα.

Πρόσφατα, έγινε viral ένα βίντεο από τις διακοπές σου στο Λονδίνο με τον σύντροφό σου Ιωάννη Παπαζήση.

Δεν ξέρω αν έγινε viral, πάντως ήταν μια έντονη στιγμή που χωρίς δεύτερη σκέψη τη μοιραστήκαμε.

Έχουμε δει φωτογραφίες σας από τις θεατρικές σας πρεμιέρες, αλλά με αυτό το βίντεο ήταν σαν να νιώσατε έτοιμοι να το παραδεχθείτε.

Δεν θέλω να κρύβομαι. Μου αρέσει η αίσθηση της ελευθερίας και από την άλλη δεν έχω την ανάγκη να τοποθετηθώ ή να δηλώσω κάτι. Αυτό συμβαίνει γιατί η προσωπική μου ζωή είναι ένα κομμάτι που θέλω να προστατεύσω, τόσο για μένα όσο και για τη σχέση. Αν αρχίσω να απαντώ για την προσωπική μου ζωή, μετά θα αρχίσουν ερωτήσεις «μένετε μαζί; Αν όχι, πότε θα μείνετε μαζί;» και θα ανοίξει ένας φαύλος κύκλος.

Δεν θεωρείς πως το να μην επιβεβαιώνεις κάτι στην ουσία το τροφοδοτείς περισσότερο;

Είναι κάτι καινούριο για μένα όλο αυτό. Ξέρω ότι δημιουργείται –άθελά μου– ένα μυστήριο, αλλά για να μη διαιωνίζεται, θα σου πω πως θέλω να ζω τη ζωή μου χωρίς να γίνεται βορά στα θηρία και να απασχολώ τον κόσμο μόνο μέσα από αυτό που κάνω. Είμαι ηθοποιός που προσέχω κάθε επαγγελματικό μου βήμα και το κάνω κατόπιν σκέψης.

Παίζεις με τον Ιωάννη Παπαζήση στη Στοργή. Έχετε κοινές σκηνές;

Ναι, αλλά οι ιστορίες μας δεν εμπλέκονται. Είχαμε μια μικρή σκηνή μαζί.

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ