Αίσθηση έκανε η είδηση μιας νέας δημοπρασίας. Μάλιστα το πολύτιμο αντικείμενο που θα δημοπρατηθεί ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Πρόκειται για το εντυπωσιακό κολιέ με την ονομασία Swan Lake Suite που κοσμούσε τον λαιμό της στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση.

Μάλιστα πρόκειται να πουληθεί με τα ασορτί σκουλαρίκια από οίκο δημοπρασιών. Σύμφωνα με πληροφορίες. η τιμή που ενδέχεται να πιάσει θα υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Το μοναδικό σετ ήταν δώρο του Ντόντι Αλ Φαγέντ

Η «πριγκίπισσα του λαού», όπως αποκαλούσαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα, φορούσε το περίφημο κολιέ με τα διαμάντια και τα μαργαριτάρια Νοτίου Θάλασσας, σε μια παράσταση μπαλέτου της «Λίμνης των Κύκνων» στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Μαζί με τα ασορτί σκουλαρίκια, το εξαιρετικό σετ σχεδιάστηκε ειδικά για την Νταϊάνα από τον επίσημο κοσμηματοπώλη του Στέμματος αρκετούς μήνες πριν από την παράσταση μπαλέτου στις 3 Ιουνίου 1997 και μερικές εβδομάδες πριν από τον τραγικό θάνατό της.

Το βαρύτιμο κόσμημα είναι κατασκευασμένο από λευκόχρυσο, ενώ διαθέτει 164 διαμάντια κοπής μπριγιάν και 14 διαμάντια μαρκησίας, βάρους σχεδόν 50 καρατίων.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα στις 3 Ιουνίου 1997 στο Royal Albert Hall στην παράσταση μπαλέτου «Η λίμνη των κύκνων».

Το σετ θα τεθεί σε προσφορά από τον οίκο δημοπρασιών Guernsey στη Νέα Υόρκη, με εκτιμώμενη τιμή πώλησης μεταξύ 5 και 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η live δημοπρασία στις 27 Ιουνίου.

Λίγες μέρες μετά την παρουσία της Νταϊάνα στο μπαλέτο, ο επικεφαλής των Κοσμημάτων του Στέμματος, Gerrard ζήτησε πίσω το κολιέ επειδή φέρεται να το χρειαζόταν για να εξασφαλίσει ότι οι πέτρες και τα μαργαριτάρια του ζευγαριού ταιριάζουν άψογα. Ωστόσο το μοιραίο ατύχημα της Νταϊάνα στο Παρίσι έγινε τη στιγμή που ο κοσμηματοπώλης ετοιμαζόταν να της παρουσιάσει το τελειοποιημένο σετ. Τα κοσμήματα προορίζονταν να είναι δώρο από τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, ο οποίος σκοτώθηκε στο ίδιο ατύχημα.

Το The Swan Lake Suite θα βγει στο σφυρί σε live δημοπρασία στο Pierre Hotel της Νέας Υόρκης στις 27 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ