Στο Γουίνδσορ σήμερα, μέλη της βασιλικής οικογένειας από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αείμνηστο τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Παρόντες ήταν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ, οι οποίοι απαθανατίστηκαν μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, να κάθονται με άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η εμφάνισή τους είναι αξιοσημείωτη μόνο υπό το φως των ειδήσεων που κοινοποιήθηκαν μόλις λίγες ώρες μετά το τέλος της λειτουργίας. Ο γαμπρός τους, Τόμας Κίνγκστον, πέθανε το βράδυ της Κυριακής (25/2) σε ηλικία 45 ετών.

Σε μια δήλωση που μοιράστηκε το παλάτι εκ μέρους της Λαίδης Γκαμπριέλα Γουίνδσορ, Μάρτιν και Τζιλ Κίνγκστον, Τζοάνα Κόνολι και Έμα Μάρεϊ, ανέφεραν:

«Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Τόμας Κίνγκστον, του αγαπημένου μας συζύγου, γιου. και αδερφού. Ο Τομ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που φώτισε τις ζωές όλων όσων τον γνώριζαν.

Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την οικογένεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς θρηνούμε τον θάνατό του».

Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα Μιχαήλ του Κεντ δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει κάποια δήλωση.

Λίγο πριν ξεκινήσει η Ακολουθία των Ευχαριστιών για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα έχανε τη λειτουργία για τον νονό του, επικαλούμενος ένα «προσωπικό θέμα».

Η λαίδη Γκαμπριέλα δεν ήταν παρούσα στη λειτουργία, ούτε ο αδερφός της, Λόρδος Φρέντερικ Γουίνδσορ, ή η σύζυγός του, Σόφι Γουίνκλμαν. Ωστόσο, πολλά άλλα μέλη του Οίκου του Ουίνδσορ ήταν παρόντα.

Δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη λεπτομέρειες για την κηδεία του Kingston.

Διαβάστε επίσης:

Σε σοκ η βασιλική οικογένεια: Πέθανε ο σύζυγος της λαίδης Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ