Τον Αύγουστο του 1982 είχε γίνει η βάφτιση του πρωτότοκου γιου του τότε πρίγκιπα Καρόλου, Γουίλιαμ. Ανάμεσα στους έξι νονούς του ήταν και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. «Ο Γουίλιαμ είναι ένα θαυμάσιο παιδί και πιστεύω ότι θα είναι ένας καλός βασιλιάς. Έχει έναν υπέροχο πατέρα και αισθάνεται την ευθύνη που υπάρχει στο πρόσωπό του. Καταλαβαίνει ότι δουλειά τους είναι η υπηρεσία τους στον λαό, κάτι που το έχει συνειδητοποιήσει πλήρως. Θα πάρει πολύ καλές συμβουλές από τη γιαγιά του» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του για τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Οι σχέσεις που διατήρησε ο Γουίλιαμ με τον νονό του αλλά και οι οικογένειές τους

Το καλοκαίρι του 1979 μαζί με τον σημερινό βασιλιά της Αγγλίας, Κάρολο, έκαναν windsurfing στην αγγλική πόλη Κάουζ. «Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι η νονά της κόρης μου, ο Κάρολος νονός του γιου μου κι εγώ είμαι νονός του Γουίλιαμ. Οπότε είμαστε όλοι πολύ κοντά» είχε πει για τον Κάρολο, με τον οποίο τους έδενε μακρόχρονη φιλία. Στο σπίτι του στο Χαμσάιρ στο Λονδίνο ανάμεσα στους πίνακες που υπήρχαν στον τοίχο ήταν και ένα δώρο από τον σημερινό Βρετανό βασιλιά. «Κατά τη διάρκεια του δικού του ταξιδιού του μέλιτος περνούσε με τη θαλαμηγό “Britannica” από την Κρήτη. Εκεί ζωγράφισε αυτό τον πίνακα και μου τον έστειλε, σαν ένα ενθύμιο από την Ελλάδα. O πατέρας του Φίλιππος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αδελφούς του παππού μου, βασιλιά Κωνσταντίνου».

Τον Αύγουστο του 1990 στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στη Μαγιόρκα της Ισπανίας μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την αδελφή του Σοφία και τον σύζυγό της, τον τότε βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Η στενή σύνδεσή του με τη βρετανική βασιλική οικογένειά ήταν ξεκάθαρη όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, ανάμεσα στους νονούς του μικρότερου γιου του Κωνσταντίνου, Φιλίππου, ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Τον Απρίλιο του 1999 στη βάφτιση του εγγονού του, του συνονόματού του Κωνσταντίνου, στο Λονδίνο με τον βαφτισιμιό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Τον Μάιο του 2012 με τον πρίγκιπα Χάρι, την τότε δούκισσα του Κέιμπριτζ και τη σύζυγό του Άννα Μαρία σε δεξίωση στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Το 2012, με αφορμή τα 60 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino αναφέροντας μεταξύ άλλων για τη Βρετανίδα μονάρχη: «Τα προτερήματα που τη χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο αλλά και ως βασίλισσα είναι η ηρεμία, η απλότητα και η αφοσίωση στους λαούς στους οποίους βασιλεύει και στο σύνταγμά τους. Πέρα από οτιδήποτε άλλο, όμως, υπηρετεί ακατάπαυστα τον λόγο που έδωσε στα 21α γενέθλιά της, πως όταν βασιλεύσει θα αφιερώσει τη ζωή της στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και σε όλον τον κόσμο που θα έχει την τιμή να βασιλεύει». Τον Ιούλιο του 1999 ο φακός τούς είχε απαθανατίσει στον γάμο της κόρης του Αλεξίας με τον Κάρλος Μοράλες Κιντάνα στο Λονδίνο.

Φωτογραφίες: Getty Images/Ideal Image, Zuma/Alamy/Visual Hellas, NDP Photo

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με Τα Νέα Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ