Στις 6 Μάϊου θα [πραγματοποιηθεί η στέψη του Βασιλά Κάρολου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Υπάρχει ένα πυρετός προετοιμασιών. Ωστόσο ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το ενδεχόμενο να δώσουν «το παρών» ο μικρότερος γιος του Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

Το γεγονός πως ακόμα και αν παρευρεθούν, δεν θα βρίσκονται στο μπαλκόνι του βασιλιά είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την παρουσία τους. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα 0 όπως αποκαλείται πλέον- θα βρεθούν στο μπαλκόνι του Πλατιού μετά τη στέψη για να χαιρετήσουν τα πλήθη. Στο μπαλκόνι θα βρεθούν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κάθριν αλλά όχι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η επίσημη πρόσκληση στέψης του βασιλιά Κάρολου. Πρόκειται για μια απλή και καλαίσθητη πρόσκληση που επικεντρώνεται γύρω από ένα αρχαίο λαογραφικό σύμβολο, τον Πράσινο Άνθρωπο. Ένα από τα πιο γνωστά παγανιστικά σύμβολα της χώρας, που εμφανίζεται σε πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες, είναι εμβληματικό της άνοιξης και της αναγέννησης – και ταιριάζει για μια νέα βασιλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ