Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία έχουν την τύχη να μεγαλώνουν βλέποντας τα παιδιά τους να παντρεύονται και να κάνουν τις δικές τους οικογένειες. Σε λίγες ώρες θα καμαρώσουν τον μικρότερο γιο τους, Φίλιππο να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, Νίνα Φλορ. Μπορεί η πανδημία να έχει περιορίσει αρκετά το ζευγάρι αλλά δεν παύει να θεωρείται ο γάμος της χρονιάς αφού στη λίστα με τους καλεσμένους τους θα είναι μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης αλλά και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ας θυμηθούμε όμως τους γάμους όλων των παιδιών της οικογένειας -όσους έγιναν και όσους πρόκειται να γίνουν.

Αλεξία & Κάρλος Μοράλες

Η Αλεξία παντρεύτηκε το 1999 τον Ισπανό ιστιοπλόο και αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κουιντάνα, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

(Camerapress/Alamy/Visual Hellas)
Ο Παύλος διακρίνεται να κρατά το στέμμα της Αλεξίας. (Camerapress/Alamy/Visual Hellas)

Παύλος & Μάρι Σαντάλ

Ο γάμος τους τελέστηκε την 1η Ιουλίου του 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Η Μαρί Σαντάλ επέλεξε μια νυφική δημιουργία Valentino. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει πέντε παιδιά.

Νικόλαος & Τατιάνα Μπλάτνικ

Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις 25 Αυγούστου 2010 στις Σπέτσες. Ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ επέλεξαν το νησί που η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας περνά σχεδόν όλα τα καλοκαίρια της.

(NDP)
(NDP)

Θεοδώρα & Μάθιου Κούμαρ

Δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κάνουν τον γάμο που ονειρευόντουσαν -προγραμάτιζαν να παντρευτούν στις Σπέτσες- γιατί μεσολάβησε η πανδημία. Έκαναν όμως ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν τον αρραβώνα τους με προσκλεκλημένους μέσω Zoom.

Φίλιππος & Νίνα Φλορ

Αύριο Σάββατο θα παντρευτεί ο Βενιαμίν της οικογένειας στη Μητρόπολη Αθηνών. Είναι το πρώτο μέλος της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας που θα πραγματοποιήσει τον γάμο του στη Μητρόπολη Αθηνών μετά το τέλος της μοναρχίας. Στον ίδιο ναό είχαν παντρευτεί οι παππούδες του, βασιλιάς Παύλος και βασίλισσα Φρειδερίκη, οι γονείς του Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία και ο θείος με τη θεία του, βασιλιάς Χουάν Κάρλος και βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Έχει προηγηθεί ο πολιτικός γάμος του ζευγαριού τον Δεκέμβριο του 2020 στην Ελβετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ