Η είδηση που θέλει τον πεθερό του Φίλιππου, Τόμας Φλορ να έχει αγοράσει ένα πανάκριβο διαμέρισμα στην οδό Ηρώδου Αττικού έχει κάνει αίσθηση. Ο πατέρας της Νίνα Φλορ θέλησε να κάνει αυτό το δώρο στο ζευγάρι, αφού μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου οι επισκέψεις της κόρης και του γαμπρού του, στη χώρα μας γίνονται όλο και πιο συχνές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα μάλιστα η χρυσή συμφωνία κλείστηκε από τη Νινέτα Φιξ, την τελευταία σύζυγο του Καρόλου Φιξ. Η ίδια συμφώνησε με τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Τόμας Φλορ, πεθερό του Φίλιππου, για την πώληση του ρετιρέ διαμερίσματος στην οδό Ηρώδου Αττικού. Το deal έγινε έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια ο Τόμας Φλορ πλήρωσε περίπου 56.000 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας.

H Νινέττα kai o Κάρολος Φιξ στον Ναυτικό Όμιλο Πειραιά στη δεξίωση για τα 50 χρόνια γάμου τους, το 2014. (NDP)

Το διαμέρισμα έχει έκταση 320 τ.μ και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της πενταώροφης πολυκατοικίας που χτίστηκε μετά από εντολή του Καρόλου Φιξ το 1956 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου. Βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου και μόλις λίγα βήματα από το Προεδρικό Μέγαρο.

H Nινέττα Φιξ ανάμεσα στη Μαρίζα Φασιανού και την Ελένη Παναγιωταρέα Μακροπούλου το 2016. (Panoulis)

Όπως όλα δείχνουν αυτό που μάγεψε τον Ελβετό κροίσο και είπε το ναι στη συμφωνία ήταν η εκπληκτική θέα προς την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό μέχρι το Καλλιμάρμαρο και τον Λυκαβηττό.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ