Για τις δύσκολες ώρες που ζουν στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας μίλησε η Ξένια των Rec στην εκπομπή «Τι λες τώρα;». Η γνωστή τραγουδίστραι με καταγωγή από την Ουκρανία αποκάλυψε πως η οικογένειά της βρίσκεται στο Ντόνετσκ που ειναι σε εμπόλεμη ζώνη και αγωνιά γι’ αυτούς.

«Η οικογένειά μου βρίσκεται στο Ντόνετσκ. Είναι η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, ο αδελφός μου, η γιαγιά μου και οι θείοι μου. Προσπαθώ να τους στέλνω θετική διάθεση όποτε μιλάμε στο τηλέφωνο. Όταν το κλείνω όμως, προσπαθώ να τα βρίσκω με τον εαυτό μου για να μπορώ να ηρεμήσω. Εμείς ζούμε εδώ και 8 χρόνια αυτήν την κατάσταση. Ο τελευταίος μήνας έχει γίνει έντονος στο Ντόνετσκ. Δεν υπάρχει επικοινωνία, έχουν έλειψη φαρμάκων και εδώ και τρεις μέρες δεν έχουν νερό», ανέφερε η Ξένια των Rec.

Και συνέχισε: «Είναι επικίνδυνο να επικοινωνούμε συχνά. Δεν στέλνουμε μηνύματα γιατί είναι εμπόλεμη ζώνη και καλό είναι το κινητό να μην εκπέμπει σήμα».

Ακόμη ανέφερε: «Επισκέφτηκα την περιοχή τον περασμένο Αύγουστο και τρόμαξα πολύ. Δεν ήταν καλή εμπειρία. Πήγα για να δω την οικογένειά μου γιατί μου έλειπαν πολύ. Μπήκα στο αυτοκίνητο με τον αδελφό μου για να πάμε στην πόλη και απο συνήθεια έβαλα τη ζώνη μου. Και εκείνος μου είπε ότι πρέπει να οδηγούμε χωρίς ζώνη για να τρέξουμε να σωθούμε όταν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί. Σου δίνουν πέναλτι αν φοράς ζώνη στο Ντόνετσκ.

Το 2014, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος η μητέρα μου και ο αδελφός μου ήρθαν εδώ και έμειναν για 3,5 χρόνια. Όταν έφυγε ο παππούς μου γιατί το σπίτι μας δέχθηκε βόμβα το 2016 και η μητέρα μου επέστρεψε για να βοηθήσει τη γιαγιά μου. Η μητέρα μου έμεινε εκεί γιατί ήταν άρρωστη γιατί αντιμετωπίζει μια σοβαρή ασθένεια και δυσκολέυεται με αυτήν την κατάσταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ