Ιδιαίτερα επεισοδιακή φαίνεται πως ήταν η χθεσινή παράσταση «Οθέλλος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή. στην έναρξη του έργου, όπως αναφέρει και χθεσινό δημοσίευμα του okmag, ο χορευτής Γιάννης Μητράκης με καταγωγή από Ελλάδα και Ουκρανία ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου μετά την εισβολή της Ρωσίας. Ο ίδιος στο συγκινητικό μήνυμά του ανέφερε πως η χθεσινή παράσταση του «Οθέλλου» ήταν αφιερωμένη στα θύματα του πολέμου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κίνηση βρήκε αντίθετους πολλούς από τους συντελεστές της παράστασης. Συγκεκριμένα, κάποια από τα στελέχη της παράστασης «Οθέλλος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή επιχείρησαν να δημοσιοποιήσουν τη διαφωνία τους στο διάλειμμα.

«Στο διάλειμμα η κατάσταση πήρε μια άλλη τροπή, αφού περίπου 15 εργαζόμενοι στη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανέβηκαν στη σκηνή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, ότι το μήνυμα ήταν μονομερές, δεν τους εκφράζει κι επίσης ότι δεν τους εκφράζει η κίνηση να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν αντιδράσεις από το κοινό και μάλιστα πριν από λίγο το “voria.gr” έφερε στη δημοσιότητα ένα ολιγόλεπτο βίντεο που αποτυπώνει ακριβώς την αντίδραση του κοινού», ανέφερε χαρακτηριστικά η ρεπόρτερ Ειρήνη Αρβανίτη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», και ακολούθησε το video με τις αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται και στο Video οι διαμαρτυρόμενοι σε αυτήν την κίνηση του χορευτή με καταγωγή από Ελλάδα και Ουκρανία ανέβηκαν στο διάλειμμα στη σκηνή και το κοινό τους αποδοκίμασε. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τόνοι έπεσαν χάρη στον τενόρο, Αλεξάνς Αντονέσκο που φώναξε στο τέλος «Είμαι Ουκρανός» και αποθεώθηκε από το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ