Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιεύουν επίσημη φωτογραφία από την τελευταία κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο παρεκκλήσι του Ουίνδσορ, η οποία θα ανοίξει ξανά για το κοινό για να αποτίσει φόρο τιμής την Πέμπτη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ επανενώθηκε με τον αγαπημένο της σύζυγο, τους αγαπημένους γονείς και την αγαπημένη της αδερφή.

Το όνομα της Μεγαλειότητάς της εμφανίζεται τώρα απλώς εγγεγραμμένο στη βελγική μαύρη πέτρινη πλάκα, με χρυσά γράμματα, μαζί με τη βασιλομήτωρ, τον πρώην βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τον δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών πριν από έναν περίπου χρόνο.

Ανάμεσα στα δύο ζευγάρια υπάρχει ένα μονό μεταλλικό αστέρι Garter, το διακριτικό του Τάγματος του Garter, του παλαιότερου και ευγενέστερου τάγματος ιπποτισμού της χώρας. Και οι τέσσερις ήταν μέλη του τάγματος και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται το μνημείο, είναι το πνευματικό του σπίτι.

Στο παρεκκλήσι βρίσκεται επίσης η αδερφή της Βασίλισσας, η πριγκίπισσα Μάργκαρετ, η οποία πέθανε ένα μήνα πριν από τη μητέρα της βασίλισσας σε ηλικία 71 ετών το 2002.

Το κοινό μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, αγοράζοντας ένα εισιτήριο περιήγησης στο κάστρο το οποίο κοστίζει 28,5 λίρες τα Σάββατα και 26,5 τις υπόλοιπες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ