Ο βασιλιάς Κάρολος θα βρεθεί και πάλι στο επικέντρο των ταμπλόιντς. Από τη μία είναι η προγραμματισμένη πρεμιέρα του The Crown στις 9 Νοεμβρίου και από την άλλη ένα νέο βιβλίο που αφορά τη ζωή του που κυκλοφορεί μία μέρα νωρίτερα, στις 8 Νοεμβρίου. Ο λόγος για το The King: The Life of Charles III του Κρίστοφερ Άντερσεν.

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως η Νταϊάνα ζητούσε επίμονα από τον Κάρολο να της απαντήσει γιατί δεν κοιμάται μαζί της. Η ερώτηση αυτή επανερχόταν συνεχώς λίγο καιρό μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι το 1984.

Ο Κάρολος φέρεται να απάντησε με σαρκασμό στην τότε σύζυγό του: «Δεν ξέρω, αγαπητή. Πιστεύω ότι μπορεί να είμαι gay».

Σύμφωνα με το βιβλίο, κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά που είχε ο βασιλιάς Κάρολος με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, της ζήτησε να τον αντιμετωπίζει με τον σεβασμό «που αρμόζει στη θέση του».

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» φέρεται να τη ρώτησε. Εκείνη του απάντησε, όπως περιγράφει ο Άντερσεν, ότι ήταν «ένα ζώο». «Δεν θα γίνει ποτέ βασιλιάς» του φώναξε και φέρεται να του είπε πως την βασίλισσα Ελισάβετ θα διαδεχθεί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Όσο περνούσε η ώρα ο καβγάς τους φούντωσε.

Ένας δύσκολος γάμος

Τα πράγματα ανάμεσα στον Κάρολο και την Νταϊάνα ήταν όμως δύσκολο πριν καν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1981. Ο βρετανός μονάρχης είχε δεχτεί πίεση από τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο να παντρευτεί. Είχε επίσης ενοχληθεί που η Νταϊάνα γέλασε κατά τη διάρκεια της πρότασης γάμου.

Εκείνη, που ήταν 12 χρόνια νεότερη από τον αρραβωνιαστικό της, δεν άργησε να ανακαλύψει ότι ήταν ερωτευμένος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ο γάμος τους έληξε το 1992 ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 1996.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ