Δύσκολες ώρες περνάει η Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Αγγέλα σε ηλικία 93 χρονών.

Η Αγγέλα Τσαλιγοπούλου ζούσε στη Νάουσα όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Τα δυσάρεστα νέα έκανε γνωστά ο Κώστας Λειβαδάς με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media. Μεταξύ άλλων ο ίδιος έγραψε: «Έφυγε σήμερα στη Νάουσα και η ΑΓΓΕΛΑ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ, η μητέρα της Ελένης. Πλήρης ημερών και αγάπης, τελευταία των Μοϊκανών μιας γενιάς και μιας παρέας αλύγιστης, που έμαθε με το που γεννήθηκε τη φρίκη των πολέμων και των ξεριζωμών και πως η σκληρή δουλειά και οι τραγωδίες οι ανθρώπινες περνούν πάντα πιο υποφερτά με την παρηγοριά του Θεού, δηλαδή το τραγούδι».

Το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου αποχαιρέτησε τη μητέρα της με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. H γνωστή τραγουδίστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία και στη λεζάντα έγραψε: «Νάουσα, στο πρώτο φως της μέρας, και μια αναπάντεχη αισιοδοξία. Μου βγήκε ο καλλιτέχνης και την έβγαλα με την γάτα της 4 μέρες πριν φύγει! Τώρα είναι ελεύθερη και ο γιος μου λέει ότι η γιαγιά τώρα κάνει κωλοτουμπες χωρίς τα πάμπερς και το Πι της.

Την πήρα πριν κάποια χρόνια να της πω χρόνια πολλά για τα γενέθλια της και μου λέει, αχ πουλοπομ, δηλαδή πουλάκι μου, εγώ νόμιζα ότι θα πέθαινα στα 9 μου και ζω ακομα. Το ’40 στη μεγάλη πείνα, στα 9 της χρόνια, έφυγε από τα προσφυγικά των Αμπελοκήπων της Σαλονίκης μαζί με 30 ακόμα παιδιά προς ανεύρεση φαγητού πριν τα Χριστούγεννα, και φτάσανε σε ένα χωριό έξω από τη Νάουσα, λίγο πριν το Πάσχα, μόνο 7 παιδιά!

Τα άλλα πέθαναν στο δρόμο, από χωριό σε χωριό, στα χωράφια, στις εκκλησίες, και καπου εκεί αυτό το παιδί σταμάτησε να φοβάται το θάνατο. Η μάνα μου! Όσο κι αν μου έσπαγε τα νεύρα την θαύμαζα βαθιά… Μια γυναίκα χαμαιλέοντας, θεριό ανήμερο, ευέλικτη, έξυπνη και φοβερή μαγείρισσα. Δεν ήξερε γράμματα, αλλά ήξερε όλα τ’ άλλα…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ