Τρεις νέοι σταθμοί του μετρό δόθηκαν στην κυκλοφορία από το απόγευμα της Δευτέρας:  «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο». Στα εγκαίνια του νέου σταθμού του μετρό στον Πειραιά έδωσε το παρών και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με πολλούς εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Στην καμπάνια του σταθμού χρησιμοποιήθηκε ένας στίχος από το τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού «Κρουαζιέρα». Πρόκειται για το «πάρε το μετρό για Πειραιά» που έκανε πολλά media να σχολιάσουν με χιούμορ ότι πρόκειται για ένα «προφητικό» κομμάτι.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στα εγκαίνια του νέου σταθμού του μετρό στον Πειραιά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την νέα καμπάνια αλλά και τα σχόλια των media ότι πρόκειται για «δικαίωση». Ο Βαγγέλης Γερμανός έκανε την παρακάτω χιουμοριστική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Tο πλοίο θα σαλπάρει το βραδάκι, πάρε το μετρό για Πειραιά ♫ Με το "ρεπορτάζ" να χαρακτηρίζει την Κρουαζιέρα … "προφητικό" τραγούδι, εύχομαι σε όλους καλή εβδομάδα! https://youtu.be/eKEaGnyvUNA

Posted by Vaggelis Germanos on Monday, October 10, 2022

Η «Κρουαζιέρα» γράφτηκε σχεδόν 40 χρόνια νωρίτερα. Αποτελεί μέρος του album του «Ερωτικό κούρδισμα» που κυκλοφόρησε το 1982.

«Όταν ήμουνα δεκαεφτάρης, η νεολαία το γλένταγε τα καλοκαίρια στα νησάκια, ακριβώς όπως σήμερα. Βέβαια, όλα ήταν λιγότερα, ο κόσμος, τα φράγκα, τα σπίτια, τ΄ αμάξια και γι΄ αυτό ανθρωπινότερα. Στη Μύκονο, τότε, τα μπαράκια ήταν τα εξής τέσσερα: Ρεμέτζο, Εννιά μούσες, Windmill και Θαλάμη. Την “Κρουαζιέρα” την έγραψα σε μορφή πρόσκλησης για να καταφέρω μια φιλεναδίτσα απ΄ το φροντιστήριο να φύγουμε διακοπές» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Βαγγέλης Γερμανός.

«Πειραιώτης ων, εξ ου και το στιχάκι “πάρε το μετρό για Πειραιά”, την έψησα. Περάσαμε φίνα. Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι. Κάποια στιγμή, οι δρόμοι μας χωρίσανε. έχω να μάθω νέα της από τότε. Όμως τη θυμάμαι κάθε φορά που τραγουδάω την “Κρουαζιέρα”», συνέχισε ο τραγουδοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ