Η Βανέσα Μπράιαντ, η σύζυγος του θρύλου των Λέικερς Κόμπι Μπράιαντ, θα δωρίσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων που της επιδίκασαν οι ένορκοι εναντίον της κομητείας του Λος Άντζελες στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Mamba and Mambacita Sports, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Το ίδρυμα ξεκίνησε αρχικά το 2016 ως Mamba Sports Foundation παρέχοντας χρηματοδότηση και αθλητικό προγραμματισμό σε αθλητές που δεν έχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Η Μπράιαντ άλλαξε το όνομα σε Mamba and Mambacita Foundation μετά τη συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας το 2020, όπου σκοτώθηκαν ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη τους Τζίτζι και επτά ακόμη άτομα.

Η αποζημίωση της Βανέσα Μπράιαντ μειώθηκε από τα αρχικά 16 εκατομμύρια δολάρια σε 15 εκατομμύρια δολάρια, αφού ένας ένορκος ανακάλυψε ένα λάθος στο έντυπο της ετυμηγορίας.

Η Βανέσα κατέθεσε την αρχική αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2020, εννέα μήνες μετά το δυστύχημα. Οι βοηθοί του σερίφη και οι πυροσβέστες στον τόπο του δυστυχήματος τράβηξαν πολλές φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες μοιράστηκαν αργότερα μέσω του τηλεφώνου ενός βοηθού του σερίφη σε έναν μπάρμαν στο Norwalk.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, -που κράτησε 11 μέρες- η Βανέσα κατέθεσε ότι ζει υπό το φόβο ότι θα δει τις φωτογραφίες που διέρρευσαν. Είπε ότι οι φωτογραφίες της έφεραν τεράστια συναισθηματική αγωνία. 

«Ζω με τον φόβο κάθε μέρα να είμαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εμφανιστούν αυτά. Ζω με τον φόβο μήπως οι κόρες μου είναι στα social media και αυτά εμφανίζονται. Δεν θέλω ποτέ να δω αυτές τις φωτογραφίες. Θέλω να θυμάμαι τον άντρα μου και την κόρη μου όπως ήταν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Η κομητεία σημείωσε ότι οι φωτογραφίες δεν αναρτήθηκαν ποτέ στο διαδίκτυο και διαγράφηκαν λίγο μετά το δυστύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ