Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που η κόρη της Τζέιμι Λι Κέρτις συγκέντρωσε τα αγαπημένα της πρόσωπα και τους ανακοίνωσε την μεγαλύτερη αλήθεια της ζωής της, ότι είναι τρανς. Όλα ξεκίνησαν στα 16 της όταν ένα τρανς μέλος της παρέας της, τη ρώτησε ποιο είναι το φύλο της. «Είμαι άνδρας», απάντησε. Κι αργότερα κάτι της φάνηκε ξένο.

«Ήταν τρομακτικό και μόνο το ότι θα τους έλεγα κάτι για εμένα που δεν ήξεραν», με φόβισε αλλά δεν ανησυχούσα. Με αποδέχονταν όλη μου τη ζωή», δήλωσε σε συνέντευξή της.

«Δεν έκανε καμία ανακοίνωση εκείνη την ημέρα. Δεν της έβγαινε. Έφυγε λοιπόν. Έστειλε ένα μήνυμα στη μητέρα της και τα εξήγησε όλα. «Την πήρα αμέσως τηλέφωνο», αποκάλυψε η Τζέιμι Λι Κέρτις, μιλώντας στο People.

«Μιλάμε μία νέα γλώσσα. Μαθαίνω νέες ορολογίες και λέξεις. Είμαι καινούργια σε αυτό. Δε θα προσποιηθώ ότι ξέρω πολλά για το θέμα. Και θα τα κάνω θάλασσα, θα κάνω λάθη. Θα ήθελα να προσπαθήσω να αποφύγω τα μεγάλα λάθη όμως.

Ξέρετε, μαθαίνεις να μιλάς λίγο πιο αργά. Γίνεσαι πιο προσεκτικός με τα λόγια σου. Τι λες. Πώς το λες. Θα τα κάνεις σαλάτα – ήδη το έκανα δύο φορές σήμερα. Άνθρωποι είμαστε. Αλλά αν ένας άνθρωπος το διαβάσει αυτό, δει μία φωτογραφία της Ruby μαζί μου και πει «νιώθω την ελευθερία να πω ότι έτσι είμαι», τότε αξίζει τον κόπο».

Σήμερα η Ruby είναι 25 ετών και εργάζεται ως video editor για έναν YouTuber, αισθάνεται άνετα με τον εαυτό της και, πλάι στη μαμά της, μοιράζεται για πρώτη φορά το ταξίδι της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ