Τη φιλία του με τον γιο του Κώστα Γαβρά, Ρομέν αποκάλυψε ο Τράβις Σκοτ μέσα από ένα story του στο Instagram. Ο γνωστός ράπερ αποθέωσε τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη στους 45,7 εκατομμύρια ακολούθους του. Μοιράστηκε το τρέιλερ της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του Ρομέν Γαβρά με τίτλο Athena που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Ο φίλος μου ο Ρομέν κυκλοφορεί την ταινία του και είναι ασυγκράτητη. Θυμήσου ότι την γύρισες εσύ, είσαι ασυγκράτητος. Ανυπομονώ», έγραψε ο Τράβις Σκοτ αναφέροντας τον σκηνοθέτη που στη συνέχεια αναδημοσίευσε το story του τράπερ και συντρόφου της Κάιλι Τζένερ.

Ο Ρομέν Γαβράς γεννήθηκε το 1981. Έχει αφήσει το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα μέσα από βίντεο της ης M.I.A., του Κάνιε Γουέστ και των Justice.

Τον Οκτώβριο του 2018 δημιούργησε το βίντεο Neo Surf, που αποτελεί το πρώτο μέρος του πρότζεκτ Gener8ion, σε συμπαραγωγή του Onassis Culture με το iconoclast.tv, το οποίο γύρισε εξολοκλήρου στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά βλέπουμε τον γιο του διακεκριμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά αν επιστρέφει με μία ταινία με έμπνευση από την Ελλάδα.

Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Our Day Will Come πρωταγωνιστεί ο Γάλλος ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Στη συνέχεια, το 2018, κυκλοφόρησε το The World Is Yours με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βενσάν Κασέλ και τους Ιζαμπέλ Ατζανί, Καρίμ Λεκλού και Φρανσουά Νταμιέν. Η δεύτερη παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών του 2018, στο πλαίσιο του Δεκαπενθήμερου Σκηνοθετών, και απέσπασε αρκετές υποψηφιότητες στα βραβεία César.

Στην νέα του ταινία, η οποία γυρίστηκε στα προάστια του Παρισιού σε παραγωγή του Netflix, πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος ηθοποιός Νταλί Μπενσαλά. Παίζουν ακόμα οι Αντονί Μπαζόν, Ουασινί Εμπαρέκ, Αλέξης Μανέντι και Σάμι Σλιμανί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ