Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε ο Θανάσης Βισκαδουράκης. Ο γνωστός ηθοποιός που έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου» ενω τοποθετήθηκε μετά την προβολή μιας νέας καταγγελίας από έναν 18χρονο τρόφιμο της δομής του Κολωνού.

Η καταγγελία του 18χρονου στην εκπομπή «Super Κατερίνα»

«Ήταν πολύ δύσκολα, προσωπικά εμένα με βαρούσαν συνέχεια και έκλαιγα συνέχεια. Μας έκλειναν σε ένα δωμάτιο, μας έβαζαν να κάνουμε δουλειές χωρίς να θέλουμε. Με χτυπούσαν επειδή δεν ξύπναγα το πρωί να πάω στο σχολείο. Μου έλεγαν “σήκω σήκω” και αν δεν σηκωνόμουν με έπιανα μόνη του και με κατέβαζαν από το κρεβάτι, με έσερναν στο πάτωμα και μετά με βάραγαν επειδή δεν άκουγα.

Εμένα δεν με είχαν κλείσει καιρό στο δωμάτιο, για ώρες μόνο και πάλι άρχισαν να με βαράνε. Το δωμάτιο είχε μόνο μια καρέκλα εκεί μέσα και μας έβαζαν για να ηρεμήσουμε. Εγώ έλεγα ότι θέλω να φύγω και μου έλεγαν ότι δεν γίνεται επειδή είμαι μικρός.

Ο πάτερ Αντώνιος τα γνώριζε όλα αυτά αλλά δεν είχα πάει ποτέ να του μιλήσω. Αυτά μου τα έκανε ένας παιδαγωγός, τώρα έχει φύγει. Τότε ήμουν 10 χρονών.

Με έπιαναν από στήθος και με κοπάναγαν στον τοίχο και με έριχναν κάτω. Μου μιλήσουν άσχημα, μου έλεγαν μ@#%&α και τέτοια. Όταν με χτυπούσαν ζητούσα τον μπαμπά μου αλλά μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να έρθει. Όταν με επισκεπτόταν όμως, δεν του τα έλεγα γιατί δεν ήθελα να τον στεναχωρήσω. Όλα αυτά τα τρία χρόνια ήταν χάλια. Έχω φύγει εδώ και πέντε χρόνια και έχω ηρεμήσει. Θα ήθελα να μην έχω πάει ποτέ και να μείνω με την οικογένειά μου», δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής ο 18χρονος.

Τι σχολίασε ο Θανάσης Βισκαδουράκης;

Ο Θανάσης Βισκαδουράκης έχοντας περάσει τα παιδικά του χρόνια σε ορφανοτροφείο θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με την καταγγελία του 18χρονου.

«Μεγάλωσα στο ορφανοτροφείο από την Α’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου που δραπέτευσα. Νομίζω ότι ο πιτσιρικάς είναι εκτός θέματος. Είπε ότι δεν ξυπνούσε στις 8 το πρωί. Μην ξεχνάτε ότι εμείς που μεγαλώσαμε πολλά παιδιά μαζί, υπάρχουν κανόνες» είπε αρχικά ο Θανάσης Βισκαδουράκης ενώ όταν ο αστυνομικός Γεώργιος Καλλιακμάνης πήρε τον λόγο προσφωνόντας τον πατέρα Αντώνιο «παπά», ο ηθοποιός ενοχλήθηκε θεωρώντας πως πρόκειται για υποτιμητική προσφώνηση.

«Να συμπεριφέρεστε καλύτερα, κύριε Καλλιακμάνη. Δεν είναι παπάς, είναι ο πάτερ Αντώνιος. Είναι υποτιμητικό. Δεν μπορεί να συνετιστεί ένα κακοποιημένο παιδί. Θα μιλήσετε σε εμάς, που μεγαλώσαμε σε ιδρύματα; Λύστε τα δικά σας προβλήματα κι αφήστε τα δικά μας» απάντησε ενώ πρόσθεσε: «Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ την Κιβωτό, όπως και το Χαμόγελο. Δεν θέλω να κάνω φιλανθρωπία στο φως. Έχω τους λόγους μου και είναι πολύ προσωπικοί. Η εποχή μου δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Είναι πολύ καλύτερα σήμερα σε στέγαση, θέρμανση, τηλεόραση, σπουδές. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ