Ο Βασίλης Καΐλας έχει αφήσει τη δική του εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο ως «παιδί θαύμα». Στις ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε υποδύθηκε συχνά ένα από τα κινηματογραφικά παιδιά του Νίκου Ξανθόπουλου. Ο 89χρονος ηθοποιός που έμεινε στη μνήμη του κόσμου ως το «παιδί του λαού», Νίκος Ξανθόπουλος έφυγε σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου από τη ζωή έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του σε ΜΕΘ λόγω πολλαπλών καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» αποκάλυψε ότι εκτός από την οικογένεια του εκλιπόντος επικοινώνησε και με τον Βασίλη Καΐλα. Πάντα διακριτικός και σεμνός ο Βασίλης Καΐλας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ωστόσο ο Νίκος Νικόλιζας μετέφερε: «Μίλησα με τον Βασίλη Καΐλα ήταν συντετριμμένος. Έκλαιγε βασικά. Τον θεωρούσε δεύτερο πατέρα του».

Τη θλίψη του ηθοποιού για την απώλεια του κινηματογραφικού του πατέρα επιβεβαίωσε και η Ναταλία Γερμανού, αναφέροντας στον αέρα της εκπομπής: «Επικοινωνήσαμε και εμείς μαζί του. Και είπε μη μου το κάνετε αυτό δεν θέλω να βγω να μιλήσω. Δεν θέλω το σεβόμαστε. Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος ο Βασίλης και το σεβόμαστε απόλυτα».

Επιπλέον στην εκπομπή η δημοσιογράφος Ειρήνη Αρβανίτη έπειτα από συνομιλία που είχε με την κόρη του ηθοποιού, Μαρία μετέφερε τα λόγια της. «Έκανε μια ζωή σαν παραμύθι. Μια ζωή γεμάτη, βίωσε την αναγνώριση, την αγάπη του κόσμου και των δικών του ανθρώπων», ήταν τα λόγια της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου. Ο Νίκος Ξανθόπουλος παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την ηθοποιό, Ελένη Καρπέτα, ενώ ο δεύτερος με την Εριφύλη Ξανθοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ