Σε πένθος ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης. Ο ανταποκριτής του Alpha γνωστοποίησε μέσα από τα social media του πως έχασε τη μητέρα του Αθανασία Συγγελάκη.

Η Αθανασία Συγγελάκη υπήρξε ηθοποιός που συνεργάστηκε με μεγάλους θιάσους και έκανε έπαιξε και θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο και στη συνέχεια δημοσιογράφος η οποία συνεργάστηκε και με την ΕΡΤ2 και το το BBC.

Ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης αποχαιρέτησε τη μητέρα του γράφοντας για εκείνη

«Η μητέρα μου, Αθανασία Συγγελάκη, “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι. Στην πρώτη της ζωή, λάτρεψε το θέατρο και συνεργάστηκε με θιάσους όπως του Αλεξανδράκη, Βανδή, Βεργή και το Εθνικό, παίζοντας σε δεκάδες θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. Δάσκαλός της, ο Κάρολος Κούν, στο Θέατρο Τέχνης.

Στην δεύτερη ζωή της αγάπησε την δημοσιογραφία, ως ακούραστη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 2, όπως και του ΒΒC και της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle στην Ρώμη. Συνεργάστηκε με την Rai, ως ηθοποιός και στις ξένες εκπομπές της.

Της οφείλω πάρα πολλά. Από τα ελληνικά μου, μέχρι την δουλειά μου και μια μεγάλη “μαγκιά”, που την χαρακτήριζε όσο τίποτε άλλο: την ηθική υποχρέωση να υπερασπίζεις τον ασθενέστερο, τον ξεχασμένο, αυτόν που δεν έχει υλικό αντάλλαγμα να σου προσφέρει, χωρίς να υπολογίζεις το όποιο κόστος», ανέφερε ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης.

Η μητέρα μου, Αθανασία Συγγελάκη, "έφυγε" για το μεγάλο ταξίδι. Στην πρώτη της ζωή, λάτρεψε το θέατρο και συνεργάστηκε…

Posted by Teodoro Andreadis on Wednesday, July 10, 2024