Περισσότερα από 175 αντικείμενα που συνδέθηκαν κάποτε με τη Μέριλιν Μονρό βγαίνουν σε δημοπρασία. Τα κομμάτια πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο των δημοπρασιών Julien’s Auctions και TCM Present: Icons & Idols Hollywood.

H δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ζωντανά και μέσω διαδικτύου στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, όπως αποκαλύπτεται από το People.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αντικείμενα της συλλογής είναι ένα χειρόγραφο σημείωμα του Τσάρλς Στάνλεϊ Γκιφφόρντ, ο οποίος αποδείχθηκε πρόσφατα ότι είναι ο πατέρας της Μέριλιν Μονρό, μέσω τεστ DNA.

«Αυτή η κάρτα είναι το μόνο γνωστό υλικό τεχνούργημα που τεκμηριώνει οποιαδήποτε σχέση ή επικοινωνία μεταξύ του Γκίφορντ και της διάσημης κόρης του» , αναφέρεται σε ανακοίνωση, η οποία προσθέτει επίσης ότι πιστεύεται ότι ο Γκίφορντ παρέδωσε την κάρτα στη Μονρό, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο.

«Ανακάλυψα την κάρτα τυχαία, ενώ προετοίμαζα τα προσωπικά αρχεία της Μέριλιν για τη δημοπρασία στον οίκο Julien’s Auctions» δήλωσε ο ιστορικός και συλλέκτης Σκοτ Φόρτνερ.

«Πρόκειται για τη μόνη γνωστή τεκμηριωμένη απόδειξη της σχέσης μεταξύ της Μονρόε και του Γκίφορντ, η οποία λύνει το μυστήριο για το αν γνώριζε ή δεν είχε επαφή με τον βιολογικό της πατέρα» σημείωνεται στο δημοσίευμα. Η κάρτα αναμένεται να πωληθεί από 2.000 έως 3.000 δολάρια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ