Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια σεμινάρια υποκριτικής κατευθείαν από το Χόλιγουντ! Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μουσούλης, έχοντας ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια στην Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα για να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του. Πραγματοποιεί σεμινάρια που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε ηθοποιούς που θέλουν να εξελίξουν το υποκριτικό τους ταλέντο μπροστά στην κάμερα.

Στα σεμινάρια αυτά, που τιτλοφορούνται ως Thespians On Camera, o Κωνσταντίνος Μουσούλης συχνά υποδέχεται καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς αλλά και διεθνείς σταρ οι οποίοι δίνουν στους συμμετέχοντες περισσότερα επαγγελματικά εργαλεία μέσα από τη δική τους πορεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Ντένια Αγαλιανού που κάνει καριέρα στο Μεξικό, τον Θανάση Αλευρά και τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στον κινηματογράφο Ζέα στον Πειραιά βρέθηκε ένας ακόμα καταξιωμένος σταρ. Ο λόγος για τον Ρίτσαρντ Μπούργκι.

«Οι μαθητές είχαν ενθουσιαστεί με την εμπειρία του και την μεταδοτικότητά του αλλά και με την απλότητα του χαρακτήρα του. Είχαν την τύχη να λάβουν μέρος σε εξιδεικευμένες ασκήσεις αλλά και να σκηνοθετηθούν από αυτόν. Επίσης ότι απορία είχανε απαντήθηκε στο τέλος του μαθήματος. Και ήμασταν όλοι μας τυχεροί να ακούσουμε ιστορίες από συνεργασίες του με ηθοποιούς όπως ο Τζιμ Κάρει, η Κάμερον Ντίαζ και άλλοι» αναφέρει στο okmag συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μουσούλη.

Ποιος είναι ο Ρίτσαρντ Μπούργκι

Γεννήθηκε το 1958 στο Νιου Τζέρσεϊ και μεγάλωσε μέσα σε μία μουσική οικογένεια: ο πατέρας του ήταν ντράμερ και η μητέρα του τραγουδίστρια ενώ ένα από τα τρία αδέρφια του έγινε επίσης ντράμερ.

Η επαφή του με την υποκριτική ήταν στο θέατρο της κοινότητάς του κατά τα σχολικά του χρόνια. Αποφοιτώντας από το Κολέγιο ταξίδεψε στην Ευρώπη. Τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός τα έκανε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετρά πολλές συμμετοχές σε επιτυχημένες σειρές.

O Ρίτσαρντ Μπούργκι στο συνέδριο Weekend of Hell στη γερμανική πόλη Νιους τον Νοέμβριο του 2019. (Zuma Press)

Ανάμεσά τους τα 24 (2001), One Tree Hill (2003) και Νοικοκυρές σε απόγνωση (2004). Στις κινηματογραφικές του συμμετοχές ξεχωρίζουμε τις εξής:  «Στρατιώτες του σύμπαντος 2: Ο θρίαμβος της συμμαχίας» (2004), «Τελευταία κλήση» (2004), «Fun with Dick and Jane: Όλα τα λεφτά!» (2005), «Έλα στη θέση μου» (2005), «Hostel: Η συνέχεια της παράνοιας» (2007) και «Παρασκευή και 13» (2009).

Είναι παντρεμένος με την Λιλιάνα Λόπεζ και είναι πατέρας δύο αγοριών, του 27χρονου Τζακ και του 23χρονου Σαμ.

Πώς βρέθηκε ο Ρίτσαρντ Μπούργκι στο σεμινάριο του Κωνσταντίνου Μουσούλη

Ο Ρίτσαρντ Μπούργκι ταξίδεψε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους και μάλιστα ελπίζει να επιστρέψει σύντομα. Με τον Κωνσταντίνο Μουσούλη γνωρίστηκε μέσω κοινών γνωστών από τον χώρο της υποκριτικής με τους οποίους ο σκηνοθέτης είχε συνεργαστί στο Λος Άνζτελες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του okmag, ο Μπούργκι δέχτηκε με μεγάλη χαρά και απλότητα το πάρει μέρος στο σεμινάριο και να βοηθήσει με διάφορες ασκήσεις υποκριτικής. Πέρα από την εμπειρία του ως ηθοποιός έχει και ως δάσκαλος οπότε η συμβολή του ήταν πολύτιμη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τον εισηγητή του σεμιναρίου, Κωνσταντίνο Μουσούλη. Μάλιστα, αυτή η συνύπαρξη ίσως ήταν η αρχή για μια μελλοντική τους συνεργασία.

Ο Ρίτσαρντ Μπούργκι ενθουσιάστηκε με την ιδέα του σεμιναρίου που συνδυάζει τη θεωρία και την πρακτική αφού κατά τη διάρκειά του γίνεται επαγγελματικό γύρισμα. Να σημειώσουμε πως ένα τέτοιο σεμινάριο είναι δυσεύρετο ακόμα και στην Αμερική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ