Έφυγε από τη ζωή μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του γαλλικού κινηματογράφου και θεάτρου, ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν.

Ο ηθοποιός πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών. Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η σύζυγός του, η Μαριάν Χέφνερ, μέσω του ατζέντη του. Ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν έφυγε λόγω γήρατος στο σπίτι του στο Γκαρ «περιστοιχισμένος από τους οικείους του», ανέφερε η χήρα του.

Στην Ελλάδα ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν έγινε γνωστός από την ταινία «Z» του Κώστα Γαβρά, για την οποία είχε τιμηθεί με βραβείο ανδρικής ερμηνείας το 1968 στο Φεστιβάλ των Καννών. Στην μακρά καλλιτεχνική του πορεία είχε συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως  ο Κλοντ Λελούς, o Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Μίχαελ Χάνεκε, ο Φρανσουά Τρυφώ και ο Κριστόφ Κισλόφσκι. Είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Ο Φανφαρόνος», «Ο Κομφορμίστας», «Αούστερλιτς», «Η Ταράτσα», «Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη Ταινία», «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα».

Είχε παντρευτεί τρεις φορές. Η  πρώτη σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Στεφανί Οντράν, και έπειτα παντρεύτηκε την Ναντίν Μαρκάν, ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.