«Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αδίκημα, ορισμένοι επίσκοποι έχουν λανθασμένη θέση», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέκρινε τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία ως «άδικους», λέγοντας ότι ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά του όπως είναι και κάλεσε τους Καθολικούς επισκόπους που υποστηρίζουν τους νόμους να καλωσορίσουν τους LGBTQ στην εκκλησία.

Ο Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι οι καθολικοί επίσκοποι σε ορισμένα μέρη του κόσμου υποστηρίζουν νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία ή κάνουν διακρίσεις σε βάρος των LGBTQ ατόμων, και ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα με όρους «αμαρτίας». Ωστόσο, απέδωσε τέτοιες συμπεριφορές σε πολιτιστικά υπόβαθρα και είπε ότι οι επίσκοποι πρέπει ιδιαίτερα να υποβληθούν σε μια διαδικασία αλλαγής για να αναγνωρίσουν την αξιοπρέπεια του καθενός.

Ζήτησε επίσης από όσους επικρίνουν το σημερινό του έργο, «να του το πούνε ευθέως, διότι μόνον έτσι όλοι μπορούν να βελτιωθούν ως άνθρωποι». «Δεν σκέφθηκα ποτέ να παραιτηθώ», τόνισε τέλος ο πάπας Φραγκίσκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ