Σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα με ένα video που κυκλοφόρησε στο Tik Tok από μια Live εμφάνιση του Πάνου Βλάχου. Ο γνωστός καλλιτέχνης παραφράζοντας ένα τραγούδι, ανέφερε τον «μέσα σε ένα σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε» και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε πως οσ υγκεκριμένος στίχος είναι ξεκάθαρη προτροπή του κόσμου σε βία εναντίον του και αποκάλυψε ότι θα κινηθεί νομικά. Με τη σειρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως θεωρεί τον Πάνο Βλάχο ιδιαίτερα ταλαντούχο, αλλά αυτός ο στίχος ήταν ένα σοβαρό ατόπημα για εκείνον.

Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα», αλλά και οι δημοσιογράφοι από άλλες τηλεοπτικές εκπομπές συνάντησαν τον Πάνο Βλάχο έξω από τη μουσική σκηνή «Σταυρός του Νότου, όπου και εμφανίζεται και εκείνος έδωσε μια δημόσια απάντηση για το θέμα. «

Δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω στιγμή αυτά που πιστεύω, να τα τραγουδάω»

«Είναι δυνατόν να θέλω εγώ το κακό αυτών των ανθρώπων ή οποιουδήποτε; Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι, να τους συμβούν τόσο καλά πράγματα που να αλλάξουν απόψεις, ιδεολογίες, να αλλάξουν το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται η προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτόν τον τόπο. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα, ούτε έγραψα ποτέ κάτι για να γίνει προτροπή σε βία. Ούτε καν σε σκέψη για βία.

Ό,τι γράφω είναι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με αυτούς τους ανθρώπους. Το τραγούδι είναι το «τούτοι οι μπάτσοι που ήρθαν τώρα». Αυτό το τραγούδι το λέω εδώ κι έναν χρόνο από την ημέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη και η αγανάκτηση που είχα εκείνο το διάστημα για το πώς καλύπτονται τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλον, ήταν ουσιαστικά στο ίδιο σακί, παράφρασα αυτόν τον στίχο. Έναν χρόνο λέγεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να έχω αντίλογο εγώ ίσο με αυτόν που έχετε εσείς προς εμένα και την εικόνα που φτιάχνετε. Ούτε στον τρόπο που χρησιμοποιείτε την οικογένειά μου, ούτε εμένα γιατί δεν με γνωρίζετε και καλά κάνετε. Ούτε κανένας σημαντικός άνθρωπος είμαι, ούτε τίποτα. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την Τέχνη μου για να λέω τα πράγματα που με ικανοποιούν ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω να λέω στιγμή αυτά που πιστεύω, να τα τραγουδάω, είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Δεν πειράζει κι αν δεν έχει. Κάνω απόπειρα τέχνης», ανέφερε ο Πάνος Βλάχος.

«Εγώ θέλω το καλό»

Και συνέχισε: «Το αν θα συνεχίσω να λέω το τραγούδι είναι δικό μου καλλιτεχνικό ζήτημα. Το τραγούδι το λέω εδώ και έναν χρόνο. Το για ποιο λόγο στοχευμένα χθες και προχθές θεωρήθηκε αυτό, ότι εγώ θέλω το κακό των ανθρώπων που διαφωνώ; Εγώ θέλω το καλό».

Τι είπε η Κατερίνα Καινούργιου

Η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε στον «αέρα» της εκπομπής της και αποκάλυψε ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάνο Βλάχο, ο οποίος της είπε πως ειλικρινά δεν είχε ως στόχο να παρακινήσει σε βία κανέναν.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Βλάχος: Η απάντησή του μετά τον σάλο για το «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ